string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Wedstrijdselectie nog niet bekend, Tamata geblesseerd.

Vrijdag 14 augustus 2015 om 14:31

Het was een hectische week voor FC Groningen mede vanwege de transfers van Eric Botteghin naar Feyenoord en Etiënne Reijnen en Kasper Larsen naar Euroborg. Hierdoor kon trainer Erwin van de Looi nog geen wedstrijdselectie prijsgeven op het wekelijkse perspraatje op vrijdagmiddag om 13.00 uur.

Net als afgelopen woensdag kan Van de Looi tegen PSV niet beschikken over de geblesseerden Dino Islamovic en Desevio Payne. De ziekenboeg is na de wedstrijd tegen FC Twente uitgebreid met Abel Tamata. De linksback raakte in de slotfase van het eerste competitieduel geblesseerd aan de enkel.
“Het is nog onduidelijk hoe ernstig de blessure is, maar ik hoop dat het meevalt,” aldus Van de Looi. “Hij ging behoorlijk door zijn enkel en door de zwelling is het pas na een paar dagen mogelijk om de diagnose te stellen. Lorenzo Burnet is zijn logische vervanger. Johan Kappelhof miste woensdag de wedstrijd vanwege de geboorte van zijn zoon, maar hij stond vandaag weer voor het eerst op het trainingsveld.” 
Door het vertrek van Eric Botteghin moet Van de Looi noodgedwongen nog een wisseling doen in zijn basiselftal. “Reijnen zal op zijn plaats spelen. Ik heb al eerder gezegd dat er geen kopie van Botteghin bestaat, maar we gaan niet de gehele speelstijl aanpassen. Wanneer Kasper Larsen speelgerechtigd is, zit ook hij bij de wedstrijdselectie. Zo niet wordt die plaats ingenomen door Martijn van der Laan.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’