Wedstrijddag! Gratis met Qbuzz naar FC Groningen

17 augustus 2018

Supporters van FC Groningen reizen ook in het seizoen 2018/2019 binnen de gemeentegrenzen gratis met de Qbuzz naar thuiswedstrijden in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De pendelbussen van Arriva vanaf P+R Hoogkerk en P+R Haren blijven ook actief en kosten 3 euro per persoon.

De actie is na een succesvol eerste seizoen verlengd. Het is een samenwerking tussen Qbuzz en FC Groningen en geldt voor het gehele seizoen 2018/2019. Er is een speciale lijn 28 vanaf het Hoofdstation naar het Hitachi Stadion en weer terug. Ook alle reguliere bussen binnen de stad Groningen zijn rond thuisduels van FC Groningen gratis voor supporters. Dit op vertoon van een geldig toegangsbewijs (seizoenkaart of los ticket) voor de wedstrijd. Supporters worden voor het stadion afgezet.

Speciale buslijn
Lijn 28 rijdt vanaf het Hoofdstation, via het Zuiderdiep, de Grote Markt en het UMCG naar het stadion en vervolgens nog door naar Station Europapark. Lijn 3 en 4 vanuit Lewenborg en Beijum sluiten aan op deze lijn bij UMCG Noord.
Supporters kunnen op de thuiswedstrijddagen op vertoon van hun toegangsbewijs vanaf twee uur voor de wedstrijd en één uur na afloop, ook gratis gebruik maken van alle Qbuzz bussen binnen de Stad Groningen. Na afloop van de wedstrijd rijdt lijn 28 uiteraard ook weer terug naar het Hoofdstation.
Bekijk de vertrektijden via deze link (PDF-bestand).

Pendelbussen Arriva
De pendelbusdiensten in samenwerking met Arriva Touring vanaf P+R Hoogkerk en P+R Haren rijden ook in 2018/2019. Deze vorm van vervoer naar en van het stadion van FC Groningen richt zich op de stadionbezoekers van buiten de gemeentegrenzen. Voor deze pendelbussen dient 3 euro per persoon te worden betaald.

Laatste nieuws