Wedstrijd zondag traditioneel in het teken van in memoriam

7 december 2021

FC Groningen speelt komende zondag (12 december) de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2021. Feyenoord is in Euroborg de tegenstander. De aftrap is om 14.30 uur. Het laatste Eredivisieduel van het jaar in eigen huis staat traditioneel in het teken van ‘in memoriam’. FC Groningen eert hiermee de supporters die ons het afgelopen jaar zijn ontvallen. Helaas is de herdenking net als vorig seizoen zonder stadionpubliek en heeft de Trots van het Noorden een alternatief programma georganiseerd.

Spelers en staf van beide ploegen beginnen het ‘in memoriam’ duel met een minuut applaus, waarbij de namen van de overleden supporters op de LED-boarding rondom het veld worden getoond. Ook zijn de beeltenissen van de supporters op de videoschermen te zien. Helaas is er geen publiek aanwezig in Euroborg vanwege de huidige coronamaatregelen. FC Groningen heeft in de hoek van het stadion een speciale plek gereserveerd waar supporters iets kunnen achterlaten voor hun overleden dierbare. Supporters zijn deze week tot en met aanstaande vrijdag dagelijks tot 17.00 uur welkom in Euroborg om een aandenken neer te leggen op de speciale gedenkplaats.

Net als afgelopen seizoen wordt tijdens een liveshow op YouTube voorafgaand aan het duel met Feyenoord uitgebreid stilgestaan bij de traditie van FC Groningen. Vlak voor de start van de minuut applaus zullen langs de rand van het veld fakkels worden ontstoken ter nagedachtenis van alle supporters die ons dit jaar zijn ontvallen.

Familieleden konden dit jaar wederom hun dierbare aanmelden via een speciaal formulier op de website van de club. De laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar tussen FC Groningen en Feyenoord begint zondag 12 december om 14.30 uur.

in memoriam3

Laatste nieuws