string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Wedstrijd van de week: FC Groningen D2 – WVV D1.

Donderdag 05 februari 2009 om 15:18

Komende zaterdag is er één officiële wedstrijd op Sportpark Corpus den Hoorn. Het duel tussen de jongste jeugd van FC Groningen en WVV D1. Een topper in de Tweede Divisie F voor D-pupillen, die begint om 10.30 uur.

Elke zaterdag wordt er één van de thuisduels van de jeugdteams uitgebreid belicht. Door middel van een voorbeschouwing met de coach van het team zal worden vooruitgeblikt. Op zaterdagavond zal op de website een wedstrijdverslag met de opstelling van het FC-team en een fotoverslag worden geplaatst op de voorpagina van deze website. De overige wedstrijden worden zoals voorheen belicht door middel van het scoreverloop en de eventuele consequenties voor de rangschikken.

Voorbeschouwing
Trainer Peter Hoekstra van de D2 kijkt eerst terug op het afgelopen halfjaar. “Over de ontwikkeling in het eerste halfjaar ben ik tevreden. In het begin hadden we het wel moeilijk met wedstrijden tegen fysieke tegenstanders. Sinds oktober hebben we alle wedstrijden gewonnen. We zijn op de goede weg. De resultaten zijn daarin van ondergeschikt belang, maar we hebben winst geboekt op het voetballende vlak.”

“Aan het begin van het jaar was het nog even uitzoeken welke speler nu precies het best tot zijn recht kwam op welke plek. Maar inmiddels staan de poppetjes op de goede plek. De ploeg speelt goed samen. Tijdens de wedstrijden probeer ik zo weinig mogelijk in te grijpen. De spelers moeten hun technische vaardigheden in de praktijk brengen en daarnaast zoveel mogelijk situaties zelf oplossen. Het is een kwestie van herhalen van de stof.”

Tegenstander
In de eerste helft van het seizoen ging de D2 op bezoek bij WVV en won het met 3-2. “Ik kan me herinneren dat we het best moeilijk tegen ze hadden. We stonden een groot deel van de wedstrijd achter en Stan Haanstra scoorde in de slotfase de winnende treffer. Ik ga ervan uit dat wij het nu makkelijker zullen hebben. We hebben stappen gemaakt en spelen bovendien op kunstgras.”

“In de competitie hebben wij het best voetballende team. Flevo Boys steeks er qua fysiek bovenuit. De leukste wedstrijden hebben we gespeeld tegen de voetballende teams als GRC, Veendam en GVAV. Daar is het geen kwestie van vooral tegenhouden, maar kunnen we voetballend meer laten zien. Het kampioenschap is geen doelstelling, maar binnen de groep leeft het natuurlijk wel. De motivatie komt vanuit het ‘alles willen winnen’.”

Overige oefenduels zaterdag 7 februari:
FC Groningen C1 – FC Zwolle C1 (12.00 uur)
FC Groningen B1 – Cambuur Leeuwarden B1 (14.00 uur)
Uitwedstrijden, zondag 8 februari:
Ajax C2 – FC Groningen C2 (competitie, 10.00 uur)
Ajax D1 – FC Groningen D1: AFGELAST!

Gerelateerd nieuws.

17 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard