string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Wedstrijd van de week: FC Groningen D1 – FC Emmen D1.

Woensdag 11 februari 2009 om 17:47

Komende zaterdagochtend 14 februari speelt FC Groningen D1 een thuiswedstrijd tegen FC Emmen D1. De ploeg van trainer Hugo Alves Velame staat bovenaan de ranglijst. De tegenstander staat op de negende plek. Het duel begint om 10.30 uur.

Trainer Hugo blikt allereerst terug op het afgelopen halfjaar. “Over het seizoen tot nu toe ben ik hartstikke tevreden. De mensen zien natuurlijk vooral de resultaten. We hebben op één na alle wedstrijden gewonnen, heel veel gescoord (67 keer – red.) en maar drie goals tegen. En natuurlijk is het ook hartstikke leuk om te winnen. Maar dat is natuurlijk niet waar het om gaat. Het is vooral goed om te zien welke ontwikkeling de spelers hebben gemaakt. Bijvoorbeeld in hun passing, in inzicht, aannames en tweebenigheid.”

“Alle zaken die ze op de trainingen leren, moeten de spelers in de wedstrijden laten zien. Het helpt natuurlijk niet om 5.000 keer een dubbele schaar te maken op de training en in de wedstrijd niet één schaar te laten zien. Dat is een goede mogelijkheid om de trainingsstof onder weerstand te laten zien. Spelers moeten lef tonen en initiatief nemen.”

FC Emmen is de tegenstander van komende zaterdag. Het  is de nummer 9 van de ranglijst. “Ik ben best blij met de sterkte van de competitie. We spelen met veel andere BVO’s en vooral in de wedstrijden tegen Twente, Heerenveen en NEC wordt er wel meer van de jongens gevraagd. Van FC Emmen weet ik nog dat zij een aantal fysieke spelers op het middenveld hebben staan. We wonnen de uitwedstrijd met 6-0 en hebben toen heel goed gespeeld.”

“Maar nogmaals; het resultaat moeten we loslaten. Het blijft gaan om de uitvoering. Spelers moeten zich ervan bewust blijven wat ze gaan doen. Voor ons als trainers is het een doel een maximale opleiding aan te bieden. Het grote doel is om het einde van het seizoen een zo groot mogelijke groep te laten doorstromen naar de C2. Als elk individu afzonderlijk klaar is om die stap te maken, heeft de hele groep een grote overwinning behaald.”

Overige duels zaterdag 14 februari:
FC Groningen D2 – SV Urk D1 (10.30 uur)
FC Groningen C2 – NAC Breda C2 (12.00 uur)
FC Groningen A1 – Twente/Heracles A1 (14.00 uur)
Stormvogels C1 – FC Groningen C1 (14.30 uur)
FC Utrecht B1 – FC Groningen B1 (14.30 uur)

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’