string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Wedstrijd van de week: FC Groningen A1 – Ajax A1.

Woensdag 29 april 2009 om 16:27

Komende zaterdagmiddag eindigen de meeste landelijke jeugdcompetities. Bij de B’ers is Feyenoord inmiddels kampioen. In Nike A-jeugd Eredivisie gaat de titelstrijd tussen Ajax en Feyenoord. Bovendien zit AZ op het vinkentouw. FC Groningen A1 speelt zaterdag om 14.30 uur tegen Ajax A1.

De ploeg van trainer Paul Raveneau heeft daarbij een aantal reeksen die in het voordeel spreken van zijn ploeg, zoals de zes ongeslagen thuiswedstrijden op rij en vijf duels zonder nederlaag in de afgelopen maand. Maar aan de andere kant is er ook een negatieve reeks. FC Groningen A1 verloor namelijk alle zestien thuisduels van Ajax sinds de invoering van de Eredivisie halverwege de jaren ’80.

Resultaten uit het verleden zullen Groningen echter wat minder zeggen dan bijvoorbeeld het meest recente resultaat tegen Ajax. In Amsterdam won de FC ook nog niet in competitieverband. Wel werd er op 8 november van het vorige jaar met 0-0 gelijkgespeeld op De Toekomst. Destijds stond Ajax bovenaan en FC Groningen als twaalfde met slechts één punt meer dan de hekkensluiter De Graafschap.

Sindsdien heeft Groningen de weg omhoog ingeslagen en werd het Eredivisieschap afgelopen weekend definitief veilig gesteld. Ajax zag in een bloedstollende titelstrijd Feyenoord op gelijke hoogte komen en AZ tot op twee punten. De Rotterdammers gaan zaterdag op bezoek bij Twente/Heracles. Laten beide ploegen punten liggen, kan AZ zich met een thuiszege ook nog in de titelrace mengen. Als één of meer ploegen op een gelijk puntentotaal eindigen, volgen beslissingsduels om de landstitel.

Overige duels zaterdag 2 mei:
FC Groningen D1 – Cambuur Leeuwarden D1 (vrijdag 1 mei, 18.30 uur)
SC Joure D1 – FC Groningen D2 (11.00 uur)
PSV B1 – FC Groningen B1 (14.30 uur)
AFC C1 – FC Groningen C1 (14.30 uur)

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard