FC Groningen in eigen huis onderuit tegen Vitesse

4 september 2022

FC Groningen heeft zondagmiddag met 1-0 verloren van Vitesse. De Arnhemmers maakten in minuut 77 de enige treffer van de wedstrijd. Matus Bero werd met een schuiver de matchwinner. 18.014 toeschouwers zagen een terechte nederlaag voor de ploeg van trainer Frank Wormuth.

20220904GRONINGENVITESSE037

In de openingsfase zijn de bezoekers uit Arnhem gevaarlijker. Een vrije trap van Maximilian Wittek spat uiteen op de vuisten van doelman Michael Verrips. Even later krijgt Vitesse opnieuw een kans via een voorzet van Wittek, maar spits Pawel Bialek schiet over. 

Na twaalf minuten spelen denkt Vitesse op voorsprong te komen via Gabriel Vidovic, maar de VAR keurt het doelpunt af vanwege buitenspel. De beste mogelijkheid voor FC Groningen in de eerste helft is voor Paulos Abraham. De Zweed krijgt de bal voor zijn voeten, maar het schot gaat over het doel van Vitesse. Bij de Arnhemmers staat doelman Daan Reiziger voor het eerst in de Eredivisie onder de lat. De Groninger vertrok in 2016 uit de opleiding van FC Groningen naar de opleiding van Ajax. In 2021 maakte Reiziger de overstap naar Vitesse.

photo_5810010408755510051_y

Vitesse krijgt de betere kansen in de eerste helft, maar het blijft 0-0. In de rust grijpt trainer Frank Wormuth in en wisselt hij Paulos Abraham en Isak Määttä voor Liam van Gelderen en Yahya Kalley. In een andere formatie probeert FC Groningen meer druk te krijgen op de Arnhemmers. In het eerste kwartier na rust levert dat twee schotkansen op voor Cyril Ngonge, maar hij treft geen doel. Ook is er een goede mogelijkheid voor debutant Florian Krüger. Na een mooie rush van Radinio Balker kan Ngonge de bal voorgeven op de nieuwe Duitse spits, maar zijn inzet gaat over het doel van Vitesse.

Vitesse wordt daarna weer gevaarlijker en drukt dat in de 77ste minuut uit op het scorebord. Aanvoerder Matus Bero schiet Vitesse op voorsprong buiten bereik van Verrips: 0-1. In de slotfase lukt het FC Groningen niet om nog een gelijkmaker te forceren. 

20220904GRONINGENVITESSE033

Door de nederlaag staat FC Groningen op plek twaalf in de Eredivisie met vijf punten uit vijf wedstrijd. Volgende week gaat de ploeg van trainer Frank Wormuth op bezoek bij SC Cambuur. De aftrap in Leeuwarden is om 14.30 uur.

photo_5810010408755510007_y

Laatste nieuws