Wedstrijd gaat vanavond wel door

3 februari 2010

Het duel FC Groningen - ADO Den Haag zal vanavond, woensdag 3 februari, doorgang vinden. Bij inspectie van de grasmat in Euroborg is gebleken dat het veld bespeelbaar is. De weersvooruitzichten voor vandaag zijn bovendien gunstig. Het duel begint om 20.00 uur. Euroborg opent om 18.30 uur.

Er zijn tijdens kantooruren via internet en TicketBox nog volop kaarten te koop voor deze wedstrijd in Euroborg. Woensdag openen de kassa’s om 18.30 uur.

Tom Hiariej keert terug bij de selectie voor het thuisduel met ADO Den Haag. In vergelijking met afgelopen zaterdag is de zestienkoppige selectie van FC Groningen op één plek gewijzigd. Gibril Sankoh moet een schorsing uitzitten van een wedstrijd. Zijn plek wordt ingenomen door Tom Hiariej, die voor het eerst sinds dit jaar aansluit na een liesblessure.

De lijst met geblesseerden is met één afgenomen tot tien: Ondrej Svejdik (knie), Petter Andersson (knie), Jeffrey Rijsdijk (knie), Sepp De Roover (knie), Tim Sparv (lies), Koen van de Laak (enkel), Theo Lucius (kuit), Nicklas Pedersen (enkel), Frank Olijve (enkel), Danny Post (enkel). Darryl Lachman is geschorst wegens een rode kaart in Jong FC Groningen.

Testcase
Trainer Ron Jans blikt vooruit op het duel met ADO Den Haag. “De opstelling van ADO zal voor mijn collega Raymond Atteveld een puzzel worden. Er komen bij hen weer enkele spelers terug van blessures en vooral voorin ben ik benieuwd welke personele keuzes ze gaan maken. Kiezen ze voor snelheid of spelen te juist met een diep aanspeelpunt. Het zijn allemaal mogelijkheden.”

“Wat onszelf betreft is het aan ons te laten zien dat we de stijgende lijn nu echt te pakken hebben. Voor het eerst sinds lange tijd beginnen we weer als favoriet aan een wedstrijd. We lijken in vorm te komen. Echter je kunt pas van ‘in vorm zijn’ spreken, als we ook de komende duels goede resultaten neerzetten. Het is wat dat betreft een mooie ‘testcase’. Met de gesteldheid van het veld zal het bovendien ook fysiek weer inhakken.”

Gewaagd
Trainer Raymond Atteveld van ADO in zijn voorbeschouwing: “We zijn beide goed uit de winterstop gekomen, dus in die zin zijn we aan elkaar gewaagd. Beide ploegen willen dit doorzetten en het kan dan ook een spannende wedstrijd worden. FC Groningen blijft voor ons een lastige horde. Ik vind Groningen een goede ploeg hebben met veel bewegelijkheid.”

“Het zal een zware wedstrijd zijn, maar we komen niet met de staart tussen de benen richting Euroborg. Een midweekse wedstrijd vond ik als speler altijd wel lekker. Dan hoef je niet zoveel te trainen en de wedstrijden is toch waar je het allemaal voor doet. Als trainer denk ik echter dat een wedstrijd in het weekend meer leeft dan doordeweeks.”

Laatste nieuws