Wederom supportersplein voorafgaand aan Helmond Sport-thuis

27 oktober 2021

De wedstrijden van FC Groningen volgen zich in rap tempo op. Na de heerlijke overwinning op AZ wacht vanavond – woensdag 27 oktober – de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Dit duel in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker wordt om 21.00 uur afgetrapt. FC-supporters kunnen voor 10 euro een toegangskaart kopen, jeugd betaalt 8 euro. Voor het bekerduel is enkel de eerste ring van Euroborg geopend.

supportersplein1

Het bekerduel staat in het teken van het eren van het ziekenhuispersoneel, dat in de tijden van corona zoveel extra inspanningen heeft moeten leveren. FC Groningen is verheugd te melden dat liefst meer dan 3.600 mensen gebruik gaan maken van de uitnodiging om de wedstrijd tegen Helmond Sport te bezoeken. De club heeft begrepen dat de actie op veel waardering kan rekenen vanuit de ziekenhuizen in het verzorgingsgebied en op haar beurt is FC Groningen blij dat het de woensdagavond support krijgt van zoveel zorgpersoneel uit ziekenhuizen.
 
Supportersplein
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Brabantse club uit de Keuken Kampioen Divisie is er net als afgelopen weekend een fanplein geopend aan de voorzijde van Euroborg. Afgelopen zondagavond voorafgaand aan de wedstrijd tegen AZ maakten honderden supporters gebruik van het supportersplein. Een gezellige opwarmer voor de wedstrijd waarbij men kon genieten van een hapje en een drankje en muziek. Er zijn twee foodtrucks aanwezig – De Burgerwacht en de Aardappeleters – daarnaast is er een stand met FC Groningen items en een biercarrousel te vinden op het plein.
 
Het supportersplein, onderaan de trap van Euroborg nabij de kolenmuur, is geopend vanaf 19.00 uur. Het supportersplein wordt afgezet en voor het betreden van het plein worden supporters gecheckt op hun QR-code in de CoronaCheck-app. Deze QR-code uit de CoronaCheck-app is naast een geldig toegangsbewijs en een geldige legitimatie noodzakelijk om het fanplein en het stadion te betreden. Na de check ontvangen supporters een polsbandje, waardoor bij het betreden van het stadion de QR-code niet opnieuw gecheckt hoeft te worden. Hierdoor winnen supporters aan snelheid bij het betreden van Euroborg. 

supportersplein2

Tijdsloten
Vanwege de nog altijd geldende voorwaarden omtrent corona, werkt FC Groningen ook tijdens de bekerwedstrijd tegen Helmond Sport met tijdsloten. De Trots van het Noorden verzoekt supporters zich aan de tijdsloten te houden, zodat zij en hun medesupporters zeker zijn geen moment van de wedstrijd te missen. De tijdsloten vind je hier. Wanneer je vooraf op het fanplein bent en daardoor een polsbandje draagt, hoef je niet opnieuw gecheckt te worden wat betreft je QR-code en enkel dan hoeven supporters zich niet aan de tijdsloten te houden.
 
Buiten het stadion zijn diverse geluidsboxen neergezet om alvast in de sfeer te komen en de eventuele extra wachttijd tot het betreden van het stadion aangenamer te maken. Binnen in het stadion zijn de horecapunten op de omloop geopend voor eten en drinken. Sinds de laatste twee thuiswedstrijden zijn de horeca-units voorzien van TV-schermen waar supporters tijdens het doen van hun bestelling de wedstrijd kunnen volgen en niks meer hoeven te missen. 
 
Bereikbaarheid
Nog altijd zijn er in en om de stad veel (weg)werkzaamheden. Kom je met het openbaar vervoer of met de auto naar Euroborg, check dan voor vertrek of je te maken kunt krijgen met deze werkzaamheden. De meest actuele informatie over de bereikbaarheid van het stadion is te vinden op groningenbereikbaar.

Drenthe Tours rijdt iedere thuiswedstrijd met pendelbussen van P+R Hoogkerk en P+R Haren richting Euroborg. Ook rijdt de FC Groningen buslijn 28 van het Hoofdstation via de Grote Markt en het UMCG naar het stadion weer rijden. Vertrektijden van deze extra ritten zijn beschikbaar via de reisplanner op onder meer de website van Qbuzz.

Tickets
Er zijn nog kaarten voor de wedstrijd tegen Helmond Sport. Beleef het nieuwe bekeravontuur met FC Groningen mee en kom woensdag naar Euroborg. Tickets zijn te bestellen via de online ticketshop. Volwassenen kunnen voor 10 euro een kaart kopen, jeugd tot en met 12 jaar betaalt 8 euro per kaart. 

Bestel hier je tickets

supportersplein4

Laatste nieuws