string(9) "claudebot"

‘We kunnen verder omhoog kijken’.

Dinsdag 12 februari 2013 om 13:31

In de 416de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuisoverwinning tegen RKC Waalwijk, kijkt hij vooruit naar het uitduel met Vitesse en benoemt hij diverse activiteiten van deze week.

“De 2-1 thuiszege op RKC Waalwijk was in meerdere opzichten bemoedigend. Allereerst zorgden de drie punten voor een beter beeld op de ranglijst. Daarnaast was het goed te constateren dat de opkomst in Euroborg weer heel behoorlijk was. Tot slot was het positieve aan de avond dat er een goede wisselwerking was tussen publiek en spelers, hetgeen de sfeer in het stadion duidelijk ten goede kwam. We willen er met elkaar alles aan doen om Euroborg weer vol te krijgen en opnieuw een ouderwets onneembare vesting te laten worden.”
Miniem
“Na twee competitieoverwinningen op rij ziet de wereld er voor ons ineens weer heel anders uit. Vanaf deze plaats hebben wij een paar weken terug al aangegeven dat er een hele grote middengroep in de Eredivisie is en dat de verschillen miniem zijn. Dat is nog steeds zo, maar door de winst op AZ en RKC, kunnen we verder omhoog kijken. Al zijn we er natuurlijk nog niet. Zondagmiddag wacht in Arnhem de lastige uitwedstrijd tegen Vitesse.”
“Niet alleen vanuit de supporters, ook vanuit de spelersgroep bestaat de wens om publiek en elftal weer dichter bij elkaar te brengen. We hebben met elkaar van gedachten gewisseld hoe we dit tot stand kunnen brengen. Het eerste gebaar van de spelersgroep was zaterdagavond voorafgaande aan de wedstrijd het uitdelen van sjaals aan het publiek. De 2-1 overwinning werd anderhalf uur later uitbundig en uitgebreid met de supporters gevierd, hetgeen goed voelde en van alle kanten werd gewaardeerd.”
Supportershome
“Na afloop waren directie en managementleden in de beide supportershomes en later bezochten ook diverse spelers zoals te doen gebruikelijk na thuiswedstrijden het home van de Supportersvereniging. Trainer Robert Maaskant was voorafgaand aan het duel met RKC in het Supportershome en na de wedstrijd volgden zijn assistenten Erwin van de Looi en Dick Lukkien dit voorbeeld.”
“Donderdagmiddag zal voorzitter John Schurer namens de Supportersvereniging samen met intermediair Paul Zweverink een presentatie verzorgen voor spelersgroep en staf over de beleving van voetbalsupporters van FC Groningen om het FC-gevoel nog nadrukkelijker bij hen op het netvlies te krijgen. Dit alles met het doel de betrokkenheid over en weer te vergroten.”
“Kortom: meer dan ooit beseffen supporters en club dat we elkaar in minder makkelijke tijden nog nadrukkelijker nodig hebben, elkaar kunnen helpen en steunen, met maar één gezamenlijk doel: het welzijn van FC Groningen.”
Benefietavond
“Gisteravond (maandag – red.) was ik namens FC Groningen samen met mijn vrouw Marieke in MartiniPlaza aanwezig op een benefietavond, waarbij de opbrengst bestemd was voor de Stichting Help Direct. De doelstelling van deze stichting is het verlenen van hulp direct ter plaatse, zonder tussenkomst van derden.”
“Op maandag 15 april houden we zelf onze jaarlijkse benefietavond voor onze maatschappelijk partner Make-A-Wish Nederland. Deze stichting vervult wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte. We zijn op dit moment al druk doende om interessante tafelheren en -dames te enthousiasmeren voor deze bijzondere avond. Tijdens de benefietavond voor Make-A-Wish Nederland treden diverse artiesten op, onder wie dit jaar Nick & Simon.”
Clinic
“Ook deze week zijn er weer diverse bijeenkomsten waarbij afgevaardigden van FC Groningen aanwezig zullen zijn. Morgenmiddag en -avond (woensdag – red.) wordt bij VV Musselkanaal in het kader van het Amateurconvenant de eerste FC Groningen clinic van 2013 gehouden, onder leiding van Egge Knol. Bij de clinic voor de E- en D-pupillen van Musselkanaal zijn de selectiespelers Leandro Bacuna en Mitchell Schet aanwezig.”
Investeerders
“Donderdag praten wij onze investeerders van het Spelersobligatiefonds bij over het achterliggende transferwindow. Na elke transferperiode informeren wij de investeerders over de ontwikkelingen bij FC Groningen en het fonds waarin zij participeren. Het laatste transferwindow sloot 31 januari jongstleden.”
Themabijeenkomst
“Naar aanleiding van het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen op 3 december 2012 heeft de KNVB amateurclubs door het hele land opgeroepen met elkaar in gesprek te gaan over hoe we samen kunnen zorgen voor een veilige en plezierige voetbalomgeving. Hiertoe heeft de KNVB een aantal initiatieven opgezet, waaronder themabijeenkomsten verspreid over het hele land. Donderdagavond vindt er onder de titel ‘Zonder Respect geen Voetbal’ een dergelijke bijeenkomst plaats in Euroborg. Onderdeel van de avond is een forumdiscussie, onder leiding van Romke Hoogstra, waaraan onder anderen scheidsrechter betaald voetbal Eric Braamhaar en ondergetekende deelnemen.”
Lunchbijeenkomst
“Vrijdagmiddag organiseert VNO-NCW Noord één van de twaalf lunchbijeenkomsten, waarbij de ondernemingsorganisatie met relaties van gedachten wisselt over een noordelijke investeringsagenda. VNO-NCW vindt dat Noord-Nederland behoefte heeft aan een duidelijke koers voor de regio en een slagvaardige overheid die deze agenda kan en wil uitvoeren. Wij zullen met een delegatie bij deze bijeenkomst aansluiten.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus