string(9) "claudebot"

‘We kijken uit naar de topper tegen PSV’.

Dinsdag 18 november 2014 om 14:35

In de 505de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de interlandperiode, kijkt hij vooruit naar het topduel met koploper PSV – komende zondag in Euroborg – en benoemt hij diverse activiteiten van deze week.

“Vanwege interlands was er afgelopen weekeinde geen Eredivisievoetbal. Voor spelers en staf van FC Groningen hét moment om even een paar dagen vrijaf te hebben om op die manier de accu weer volledig op te laden richting het laatste blok van zes officiële wedstrijden voor de winterstop. Ons wacht komend weekeinde het topduel met PSV. We kijken uit naar de krachtmeting met de koploper van de Eredivisie.”
“Bij een goed resultaat houden we aansluiting bij de grote middengroep op de ranglijst. En in de wetenschap dat we dit seizoen in eigen huis nog altijd ongeslagen zijn, hebben wij volop vertrouwen in een goede afloop. De wedstrijd tegen PSV begint zondagmiddag om 12.30 uur in Euroborg. De kaartverkoop voor de topper verloopt voorspoedig, maar er zijn via de reguliere verkoopkanalen nog altijd voldoende kaarten verkrijgbaar en hiervoor gelden geen restricties.”

“Vanaf de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen gaan wij volledig werken met een nieuw ticketingsysteem. Seizoenkaart- en ClubCardhouders van FC Groningen zijn inmiddels op de hoogte gesteld van het feit dat de losse verkoop voor de noordelijke derby tegen sc Heerenveen, op zondag 7 december om 14.30 uur, via het nieuwe kaartverkoopportaal kaartverkoop.fcgroningen.nl verloopt. Vanaf aanstaande vrijdag zal ook de vrije verkoop plaatsvinden via deze nieuwe methode. Supporters zonder ClubCard, die hiervan gebruik willen maken, kunnen alvast een account aanmaken op mijn.fcgroningen.nl.”
Opbrengst
“Vorige week woensdag speelde FC Groningen een oefenduel met Be Quick 1887 in Stadion Esserberg. Beide Groningse clubs hebben vorig jaar uitgesproken van deze stadsderby een jaarlijkse traditie te willen maken. De opbrengst van deze wedstrijden – in een hopelijk zeer lange reeks – komt ten goede aan de Stichting FC Groningen in de Maatschappij. De maatschappelijke stichting bepaalt vervolgens het goede doel voor de netto-opbrengst en dit jaar was dat Kids United, het door FC Groningen geadopteerde G-voetbalteam. De netto-opbrengst van de voetbalavond op de Esserberg was circa 1.500 euro, het bedrag dus wat Kids United tegemoet mag zien. Vanaf deze plaats willen wij iedereen hartelijk danken, die aan de succesvolle avond én deze opbrengst een bijdrage heeft geleverd.”
Sinterklaas
“Het is Sinterklaas-tijd en de Goedheiligman brengt ook dit jaar weer een bezoek aan Euroborg. Volgende week woensdag (26 november – red.) staat het jaarlijkse Sinterklaasfeest van de FC Groningen Junior Club op het programma. Van 14.30 uur tot 16.00 uur wordt er in het stadion een groots feest gevierd, samen met Discopiet, Babbelpiet en de Strooipieten. Gisteren (maandag – red.) werd er al een Voetbalpiet gesignaleerd bij de training van FC Groningen. Leden van de Junior Club in de leeftijd tot en met 8 jaar kunnen volgende week bij het Sinterklaasfeest aanwezig zijn. Aanmelden hiervoor is noodzakelijk en dat kan via de website van de Junior Club door op onderstaande link te klikken.”
Algemene ledenvergaderingen
“Deze week zijn er twee algemene ledenvergaderingen waarvoor afgevaardigden van FC Groningen zijn uitgenodigd. Gisteravond (maandag – red.) werd in het pand van zorgverzekeraar Menzis de ledenvergadering van de Rolly-Side gehouden, voor onze supporters met een handicap. Hierbij werd FC Groningen vertegenwoordigd door teammanager Bas Roorda en een afvaardiging van de spelersgroep. Donderdagavond staat de ALV van de Supportersvereniging op de rol. Daarbij zal onze hoofdtrainer Erwin van de Looi aanwezig zijn, evenals een afvaardiging van directie/management van FC Groningen.”
Gezond Scoren
“Morgenmiddag (woensdag – red.) wordt in Euroborg het maatschappelijke project Gezond Scoren afgesloten. Aan dit project van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij deden in totaal achttien basisscholen uit ons verzorgingsgebied mee. Het doel van Gezond Scoren is om de kinderen en hun ouders bewust te maken van én aan te zetten tot een gezonde leefstijl. De doelgroep van het project zijn kinderen in de leeftijd van acht tot en met twaalf jaar op basisscholen uit Groningen en Hoogezand-Sappemeer. Hierdoor bereikt het project Gezond Scoren – waarvan selectiespeler Johan Kappelhof de ambassadeur is – dit jaar meer dan 1.400 bassischoolkinderen en hun ouders.”
Video
“Gedurende zes weken werd op de deelnemende achttien basisscholen iedere week een gezondheidsthema behandeld. Voor ieder gezondheidsthema heeft FC Groningen een video opgenomen met in de hoofdrol een speler van de eerste selectie. Binnen de doelgroep fungeren de spelers van FC Groningen als rolmodel voor de kinderen. De video’s werden aan het begin van iedere week vertoond in de klas als introductie op het gezondheidsthema.”
Quiz
“Gezond Scoren wordt afgesloten met een quiz, waarbij drie scholen kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 3.000 euro. De scholen dienden bij hun deelname aan te geven waarvoor zij het prijzengeld zouden gaan gebruiken, mochten zij dit bedrag winnen. Op basis van de ingediende ideeën dingen De Schakel uit Hoogezand en De Borgmanschool en De Expeditie uit Groningen mee naar de hoofdprijs en ontvangen de nummers twee en drie nog altijd geldprijzen van 1.500 euro en 500 euro. De middag, die om 15.00 uur begint en tot 16.30 uur duurt, wordt gehouden in één van de bioscoopzalen van Wolff Groningen in Euroborg.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’