Wat is het meest memorabele moment tegen PSV?

13 januari 2022

FC Groningen gaat in het seizoen waarin de club een heel jaar haar 50-jarig jubileum viert, iedere thuiswedstrijd op zoek naar het meest memorabele moment tegen de aankomende tegenstander in Euroborg. Een groep supporters heeft per tegenstander een shortlist gemaakt van drie momenten. FC-supporters kunnen de komende dagen stemmen op het meest memorabele moment uit de het aankomende duel met PSV.

De verkiezing voor het meest memorabele moment per tegenstander is een initiatief van FC-supporter Albert Boer. Boer is samen met Paul Zweverink, Nico Swart en Damian Vos – supporters uit verschillende leeftijdscategorieën – de historie van de club ingedoken en heeft een shortlist gemaakt met drie meest memorabele momenten per tegenstander. FC Groningen omarmt het mooie idee van de betrokken supporters en zet een verkiezing per tegenstander uit. Voor iedere thuiswedstrijd in Euroborg organiseert de FC een stemronde waar supporters kunnen bepalen wat het meest memorabele moment is van de aankomende tegenstander.
 
Het panel heeft voor de wedstrijd tegen PSV gekozen voor de onderstaande drie momenten.
 
De ommekeer na overwinning op PSV
FC Groningen beleeft in 2005/2006 een superseizoen waarin het zich aan het einde van het voetbaljaar bijna kwalificeert voor de Champions League. De Trots van het Noorden verhuist in de winterstop naar Euroborg en blijft lang ongeslagen in het nieuwe huis. Het seizoen start wisselvallig, maar de thuisoverwinning op PSV in het Oosterpark betekent de ommekeer voor de ploeg van trainer Ron Jans. Yuri Cornelisse krult op fraaie wijze de bal in het net aan Parkzijde.

Unieke uitoverwinning
FC Groningen weet één keer in de clubgeschiedenis te winnen op bezoek bij PSV. Op 29 maart 2014 zetten Richairo Zivkovic en Filip Kostic binnen no-time een 1-0 achterstand om in een 2-1 voorsprong. Hoewel beide teams gaan rusten met een 2-2 tussenstand, schiet Tjaronn Chery via een vrije trap de Trots van het Noorden na ruim een uur spelen uiteindelijk naar een historische overwinning in het Philips Stadion, 2-3.
 
Euroborg ontploft
Euroborg ontploft op 13 december 2017. FC Groningen knokt zich in de laatste minuut van de blessuretijd naar een punt tegen PSV. Mike te Wierik maakt de gelijkmaker en een absolute ontlading volgt zowel op het veld als op de tribunes. De verdediger schiet met links de bal door de benen van doelman Jeroen Zoet. Het gelijkspel voelt als een overwinning en het doelpunt van Te Wierik wordt verkozen tot één van de meest memorabele goals ooit gemaakt in Euroborg. 

Breng je stem uit!
Wat is jouw meest memorabele moment tegen PSV? Breng je stem uit via de volgende link en kijk komende zondag of het door jou gekozen moment heeft gewonnen. Onder de stemmers wordt een 50-jaar FC Groningen pakket verloot.

Stem hier

Laatste nieuws