Warmerdam: ‘Een drive die me aanspreekt’

18 mei 2017

FC Groningen maakte ruim twee weken geleden de transfer van Django Warmerdam al bekend. De linksback werd donderdagmiddag daadwerkelijk gepresenteerd in Groningen. Goede gesprekken tussen de club en Warmerdam gaven de doorslag voor de multi-inzetbare speler om voor de Trots van het Noorden te kiezen.

Warmerdam kende een zeer goed seizoen bij PEC Zwolle, dat hem huurde van Ajax en speelde zich in de kijker bij diverse Eredivisieclubs. De jonge verdediger kon kiezen uit diverse subtoppers en koos bewust voor een overstap naar FC Groningen. “Ik denk dat dit een mooie vervolgstap is voor mij,” zegt Warmerdam. “Ik kreeg direct een goed gevoel bij de gesprekken die we hebben gevoerd. Ook het gesprek met de trainer was zeer positief. De club heeft echt een goed plan met me en ik kan niet wachten om in dit mooie stadion te kunnen spelen.”
 
Drive
Warmerdam werd bij PEC Zwolle bijgepraat door onder anderen voormalig FC-spelers Danny Holla en Stef Nijland. “Zij hebben me verteld hoe het er hier aan toe ging en ze hebben me van goede informatie kunnen voorzien. Mensen uit het Noorden hebben een bepaalde drive die me zeker aanspreekt. FC Groningen is een grote club en de supporters zitten er bovenop. Ik heb gehoord dat men hier kritisch is. Maar als je hard werkt, zullen ze van je gaan houden. Dat past mij wel.”
 
Warmerdam, die komend seizoen met het rugnummer 21 zal gaan spelen, vertelde over zijn carrière tot nu toe, die begon bij amateurclub VV Foreholte, via de jeugdopleiding van Ajax werd vervolgd bij Jong Ajax in de Jupiler League. Warmerdam bewees dit seizoen op huurbasis bij PEC Zwolle dat hij het Eredivisieniveau aan kan.
 
Heel veel zin in
“Ik heb in de jeugd bij Ajax veel op het middenveld gespeeld, maar later ook als linksback. Dat is de positie waarop ik me ga focussen en waar ook de meeste potentie inzit richting de toekomst. Door mijn verleden als middenvelder ben ik van nature aanvallend ingesteld,” aldus Warmerdam die naast vijf assists in de Eredivisie dit seizoen ook vier maal scoorde voor PEC Zwolle.”
 
Voordat Warmerdam aan de slag gaat in Groningen, zal hij eerst van een welverdiende vakantie gaan genieten. “Ik ga een weekje naar Kreta en ook een week naar Portugal, waaronder Lissabon. Daarna moeten we het nog even bekijken. Ik zal in ieder geval helemaal fris terugkomen in Groningen en heb heel veel zin in volgend seizoen.”   

De volledige persconferentie van Django Warmerdam nog eens terugkijken? Dat kan hier onder:

Laatste nieuws