string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Waardering voor de geweldige steun.

Zondag 09 mei 2010 om 18:42

Ondanks de uitschakeling in de play-offs gingen spelers en staf van FC Groningen zondagmiddag met een staande ovatie van het veld. Een blijk van waardering voor de enorme inhaalrace die de ploeg maakte in de tweede competitiehelft.

Want in de tweede helft van de reguliere competitie behaalde FC Groningen liefst 32 punten. Een evenaring van het clubrecord voor één seizoenshelft. Opgeteld bij de 17 punten uit de eerste competitiehelft kwam het totaal op 49 en behaalde Groningen de achtste plek op de ranglijst. Voor de vijfde achtereenvolgende keer nam de FC deel aan de play-offs. Het succes uit 2007 kon net als in 2008 en 2009 deze keer niet worden herhaald. Voor het eerst werd de ploeg bovendien al uitgeschakeld in de eerste ronde. In de afgelopen vier edities werd telkens de finale behaald.
Mooie sfeer
In de slotfase van de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht werd de ploeg door de ruim 12.000 supporters in Euroborg beloond met een aantal bemoedigende spreekkoren. Ondanks de tweede tegentreffer in de 81ste minuut bleef het overgrote deel van de supporters tot en met de ereronde van spelers en staf op hun plek zitten of staan. Directeur Hans Nijland had veel waardering voor deze houding van het publiek. “De supporters hebben de ploeg het hele seizoen gesteund en hebben dat tot het einde toe gedaan. De laatste twintig minuten van de wedstrijd was de sfeer zeer positief, hoewel iedereen het besef had dat het niet meer mogelijk was Utrecht te verslaan. Daarvoor verdienen de fans een groot compliment.”
Fantastisch publiek
Aanvoerder Koen van de Laak is het roerend eens met Nijland: “Natuurlijk hadden wij als spelersgroep ook meer van de play-offs verwacht, net als iedereen. Ik vind wel dat het publiek ons tot het einde toe fantastisch heeft gesteund. Dat gaf ons een erg goed gevoel.”
Ron Jans had op zijn laatste officiële persconferentie namens FC Groningen een compliment voor de gehele club: “Wij hebben donderdag en vandaag verloren van een club waar de rust intern is teruggekeerd en na een hectisch vorig seizoen alles op voetbal is gericht. Zelf heb ik bijna acht jaar bij een club gewerkt die zich kenmerkt door interne rust. FC Groningen is een club waar mensen naast elkaar blijven staan als het een keer wat minder gaat. Daarin is Groningen een voorbeeld voor veel andere clubs. Ik vind het leuk dat gezegd te hebben in mijn laatste persconferentie bij deze fantastische club!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’