VV Wildervank vierde en laatste locatie FC Groningen Voetbalschool

9 augustus 2021

VV Wildervank is de vierde en laatste locatie van de nieuwe FC Groningen Voetbalschool. De Trots van het Noorden start aankomend seizoen met een open voetbalschool toegankelijk voor jongens en meiden van 6 tot 14 jaar. Naast VV Wildervank hebben ook VV Zuidhorn, ACV Assen en GVAV Rapiditas een samenwerking met FC Groningen afgesloten. De afgelopen jaren was VV Wildervank één van de partnerverenigingen waar de activiteiten van de Regionale Voetbalschool werden georganiseerd. 

FC Groningen is geen onbekende in Wildervank. Al jaren is VV Wildervank één van de clubs waar nauw mee wordt samengewerkt vanuit de FC Groningen Opleiding wat betreft de Regionale Voetbalschool. Toen de club kenbaar maakte het programma van de voetbalschool op een andere manier in te vullen, bood VV Wildervank zich direct weer aan als gastheer. Simon Cageling MVO manager van FC Groningen legt uit waarom de FC blij is met het continueren van de samenwerking.
 
Mooie locatie
“De samenwerking met VV Wildervank is al jaren zeer goed en we zijn dan ook heel blij dat we dit voortzetten. Wildervank beschikt over een mooie accommodatie inclusief goede kunstgrasvelden en uitstekende trainingsfaciliteiten. Door de samenwerking met VV Wildervank hebben we ook in het oosten van ons verzorgingsgebied een mooie locatie kunnen vinden om de programma’s van de FC Groningen Voetbalschool aan te bieden. We kijken er enorm naar uit om te beginnen en kinderen in deze regio te inspireren om in beweging te komen.”
 
Bob Lukens, lid van het jeugdbestuur van VV Wildervank en aanspreekpunt voor FC Groningen, is trots dat de club FC Groningen ook in het aankomende seizoen op het sportpark mag verwelkomen. “De samenwerking verloopt al jaren uitstekend. De feit dat FC Groningen gebruik maakt van de faciliteiten van de club, straalt uit op de omgeving. We hebben gezien dat de programma’s die FC Groningen in het verleden bij ons heeft georganiseerd altijd heel professioneel waren en van hoog niveau. Voor ons als club is het mooi dat onze jeugdtrainers op zondagen kunnen kijken bij de trainingen en af en toe wellicht een keer kunnen meedraaien. Zeer inspirerend en een mooie wijze om veel te leren.” 

Wildervank

Focus op ontwikkeling
Door de nieuwe invulling van de FC Groningen Voetbalschool heeft FC Groningen het doel nog meer voetballende kinderen beter te bereiken en te bedienen. De club ontwikkelt een breed platform van waaruit het voetbalprogramma wordt aangeboden. Door meerdere cyclussen van trainingen aan te bieden, krijgt deze werkwijze een structurele vorm en wordt ingezet op voetbalontwikkeling in het gehele achterland. De Trots van het Noorden biedt met deze manier van werken meer kinderen de mogelijkheid kennis te maken met FC Groningen en zet haar specifieke voetbalkennis en de bijbehorende leerlijnen vanuit de Opleiding breder in.
 
Kansen
De FC Groningen Voetbalschool helpt de Eredivisionist daarnaast om een nog beter beeld te krijgen van al het voetbaltalent in de regio. Naast de traditionele manier van scouten bij de honderden amateurverenigingen in Stad en Ommeland, kunnen voetballende jongens en meiden via de activiteiten van de FC Groningen Voetbalschool doorgroeien naar de FC Groningen Opleiding. Op deze manier biedt FC Groningen alle voetballende jeugd nog meer kansen!

Geïntereseerden kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de trainingen van de FC Groningen Voetbalschool.

Aanmelden FC Groningen Voetbalschool

Laatste nieuws