string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Vuurwerk bij eerste training van FC Groningen.

Zondag 22 juni 2014 om 22:59

De eerste selectie en Beloften van FC Groningen hebben zondagmiddag onder massale belangstelling de eerste training van het seizoen 2014/2015 afgewerkt. Zo’n 2.500 fans waren naar Haren gekomen voor de start van het Europese seizoen.

Het begint inmiddels een traditie te worden op Sportpark de Koepel in Haren. Op een zondagmiddag in de tweede helft van juni. De editie van 2014 was met twee-en-een-half-duizend supporters massaal bezocht. De trouwe FC-fans konden voor het eerst onder anderen de nieuwe aanwinsten van de FC bewonderen. Gesprek van de dag was uiteraard de loting voor de Europa League die maandagmiddag plaatsvindt in het Zwitserse Nyon.
Opkomst
Nadat de huldigingen van het door het ‘nieuwe’ FC Groningen D2-team gewonnen Hendrik Nijboer toernooi waren afgerond, was het de beurt aan de eerste selectie en Beloften-kern van FC Groningen om het veld te betreden. Nadat de vijf trainers, negen Beloften en vijf A-junioren het veld betraden, was het de beurt aan de ‘oude’ spelers van de eerste selectie. Tot slot was het de beurt aan nieuwelingen Dino Islamovic, Danny Hoesen en Jarchinio Antonia om te worden omgeroepen door speaker Jan Wildeman. In de eerste ronde van de warming-up was er een flink vuurwerksalvo te zien en te horen van achter één van de beide doelen.
Drie spelers ontbraken nog en zullen vrijdag aansluiten bij de selectie, die komende week behalve woensdag dagelijks om 10.30 uur traint in Haren. Het gaat om Hans Hateboer, Stefan van der Lei en Filip Kostic, die wegens interlandverplichtingen een langer seizoen hadden dan hun ploeggenoten. Ook Marco Bizot ontbrak op het veld. Hij wordt maandag gekeurd bij zijn toekomstige club KRC Genk. De beoogde opvolger van Bizot, Sergio Padt, was als toeschouwer aanwezig in Haren en zal maandag in Groningen een medische keuring ondergaan.
Blessures
Van de 35 aanwezige spelers op de eerste training volgden twee een aangepast programma. Hilal Ben Moussa revalideert van een kruisbandblessure. De nieuwe aanwinst Danny Hoesen kampt met enkelklachten en sloeg enkele onderdelen van de training over. Voorafgaand aan de training waren de nieuwelingen al aan het woord geweest. Tijdens de training werden diverse personen geïnterviewd door spreekstalmeester Koen Janssen.
Zo werden Erwin van de Looi, Maikel Kieftenbeld, Dick Lukkien, de aanstaande technisch manager Peter Jeltema en beide directeuren Hans Nijland en Robbert Klaver ondervraagd en ook voorzitter John Schurer van Supportersvereniging FC Groningen kwam aan het woord. Lukkien meldde dat hij graag het aantal ‘domme’ rode kaarten en strafschoppen tegen gereduceerd ziet. Klaver meldde dat de FC in de Europese duels met shirtsponsor Powerhouse zal spelen, net als hoofdsponsor Essent een dochteronderneming van RWE, die zich richt op de grootzakelijke markt.
Geslaagd
Hij kwam als laatste op het veld en verliet ook als laatste speler van FC Groningen het veld: Jarchinio Antonia. Na de gebruikelijke handtekeningen- en fotosessie werd nam Antonia de tijd nog even rondo’tje te doen met de plaatselijke jeugd en liet hij zich bovendien verleiden tot een sprintje met een tiental kinderen over de breedte van het strafschopgebied. Het mag duidelijk zijn wie als eerste de streep passeerde. Daarmee kwam een einde aan een geslaagde middag voor jong en oud. De kop is eraf!

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’