string(9) "claudebot"

Vuurdoop Huistra en Tadic in Euroborg.

Vrijdag 06 augustus 2010 om 10:36

Komende zondagmiddag speelt FC Groningen in Euroborg de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Ajax is daarin de tegenstander. Voor trainer Pieter Huistra en Dusan Tadic hun eerste officiële ontmoeting in Euroborg.

In het programmaboekje van komende zondag, blikt Huistra vooruit op zijn debuutwedstrijd: “Hoewel er bij hen enkele spelers niet meedoen, beschikt Ajax over een dusdanige selectie dat er voldoende kwaliteit overblijft om een uitstekend team op te stellen. Zij hebben bovendien al een aantal ‘echte’ wedstrijden in de benen. Aan de andere kant kan het in ons voordeel zijn dat die wedstrijden hun aandacht hebben opgeëist.”
Na negen voorbereidingswedstrijden zal de ploeg zich voor het eerst in Euroborg laten zien. “Met name de nieuwe spelers en ikzelf zien er enorm naar uit om voor de eerste keer voor eigen publiek te spelen. Het is in dat opzicht een echte vuurdoop. Van Euroborg willen we een vesting maken. We gaan trachten het publiek mee te voeren en hopen op een vruchtbare samenwerking met de twaalfde man!”
Top-6
Trainer Martin Jol komt in Huistra een ex-collega tegen: “Iedereen weet dat het lastig is om in Euroborg te spelen. FC Groningen zal deze eerste wedstrijd aangrijpen om gelijk een goede start te maken voor eigen publiek. Het is een goed elftal, met name voorin en op het middenveld. En ik vind dat ze zich goed hebben versterkt. Ze kunnen in de top-6 eindigen.”
Vleugelaanvaller Dusan Tadic is nieuw in de Eredivisie, maar heeft voldoende kennis van de competitie. “Van der Wiel kom ik tegen als ik over de linkerkant kom en hun andere ‘back’ is normaal gesproken Anita. Die spelers ken ik wel. Ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan. Ajax is één van de beste teams in Nederland. Wij moeten allemaal een goede wedstrijd spelen om Ajax te kunnen verslaan. We moeten bovendien ook als team verdedigen. Dat is heel belangrijk. Iedereen moet zijn taak precies weten. Daar hebben we de afgelopen weken aan gewerkt.”
FC Groningen – Ajax is volledig uitverkocht. De poorten van Euroborg openen om 13.00 uur. Het duel staat vanaf 14.30 uur onder leiding van arbiter Bas Nijhuis.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’