string(9) "claudebot"

Vroege goal Chery blijkt driepunter.

Zondag 16 februari 2014 om 16:38

FC Groningen heeft zondagmiddag in Euroborg met 1-0 gewonnen van Go Ahead Eagles. Een vroege goal bleek nu wel voldoende voor de drie punten. Met de treffer van Tjaronn Chery verstevigde FC Groningen de negende plek op de ranglijst. Het was de eerste zege van het jaar 2014.

In Euroborg ging FC Groningen op jacht naar de eerste zege sinds de winterstop en dat deed het in nagenoeg dezelfde samenstelling als afgelopen woensdag tegen FC Twente. Alleen de aanvoerders waren weer gewisseld. Maikel Kieftenbeld keerde terug van een schorsing en loste Rasmus Lindgren af. Voorafgaand aan de wedstrijd werd afscheid genomen van doelman Luciano da Silva die na bijna zeven jaar FC Groningen terug naar Brazilië gaat. Een mooi spandoek ‘Klein van stuk, groots in daden. Luciano bedankt!’, mooie woorden van directeur Hans Nijland en met een handvol daverende applaussalvo’s verliet de Braziliaan in tranen het veld.
Furieus
FC Groningen ging vervolgens als een raket uit de startblokken. In de derde minuut probeerde Tjaronn Chery het van afstand en zag hij hoe de bal van zo’n twintig meter met een mooie stuit in de linkerbenedenhoek achter doelman Andersen van Go Ahead in het doel stuitte: 1-0.
Niet veel later gaf Filip Kostic een strakke voorzet vanaf linker en kwamen Michael de Leeuw en Tjaronn Chery inglijden voor de tweede treffer, maar bleek de bal net iets te hard.
Een kwartier lang had Groningen een fors overwicht, maar kwam dat niet tot uiting in een tweede doelpunt. Nadat de storm wat was gaan liggen was het Go Ahead Eagles dat meer rust vond en zich langzaamaan herpakte in de wedstrijd. Op het zware veld ging het tempo wat omlaag en zo ontspon zich een tweede deel van de eerste helft waarin beide ploegen teveel voor de veiligheid kozen. Chery, voor het eerst verkozen tot Essent Man of the Match, had ook nog de tweede treffer op zijn schoen.
Nul gehouden
In de tweede helft was het een boeiende strijd, maar was verzorgd voetbal door een aantal omstandigheden onmogelijk. Dus kwam het aan op vechtlust en daarvan bleken beide ploegen ongeveer evenveel van in huis te hebben. Na een kwartier werd Género Zeefuik in de ploeg gebracht voor de leeg gestreden Krisztian Adorjan, die in september 2013 zijn enige volledige wedstrijd in het eerste elftal speelde en bovendien vier dagen terug ook al een uur had gebikkeld. Adorjan raakte overigens bij een afstandsschot de lat boven Andersen.
Met Género Zeefuik in de ploeg kreeg FC Groningen een aanspeelpunt voorin en hadden zijn teamgenoten wat meer tijd om de aansluiting te zoeken. Daarmee konden de Groningers wat langer de bal in de ploeg houden en was er wat meer tijd om kansen te creëren. Die kwamen er ook in de personen van (opnieuw) Chery en Eric Botteghin. Filip Kostic scoorde, maar zou zich volgens de grensrechter in buitenspelpositie hebben bevonden.
Billenknijpen
Voor de laatste tien minuten kwam Rasmus Lindgren zijn co-aanvoerder Maikel Kieftenbeld aflossen en daarmee brak bovendien een fase aan van billenknijpen voor de thuisploeg, die er op 24 november 2013 voor het laatst in slaagde ‘de nul’ vast te houden. Liefst elf hoekschoppen kregen de gasten te nemen, maar echte grote kansen lieten de gasten niet noteren. Wel waren er gevaarlijke afstandsknallen, die stuk voor stuk door doelman Bizot werden gekeerd.
In de counter bleef Groningen gevaarlijk en ook invaller Zeefuik loste nog eens een schot. Het bleef echter bij de vroege goal van Chery en daarmee was de eerste zege van 2014 een feit. Voor het eerst in de maand februari heeft FC Groningen weer een volle week de tijd om zich op te laten voor de volgende wedstrijd. Komende zondagmiddag om 12.30 uur gaat de groen-witte FC op bezoek bij de rood-witte FC in Utrecht. Een duel tussen de nummers 15 en 9 van de ranglijst.

Opstelling FC Groningen
Bizot, Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet, Adorjan (62’ Zeefuik), Kieftenbeld (83’ Lindgren), Van Nieff, Chery, De Leeuw, Kostic.
Rest bank: Van der Lei, Kirm, Hiariej, Wijnaldum, Zivkovic.
Opstelling Go Ahead Eagles
Andersen, Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk (72’ Haps), Overgoor (77’ Rijsdijk), Falkenburg, Türüç, Godée, Kolder, Houtkoop (63’ Antonia).
Rest bank: Ter Mate, Amevor, Azevedo, Lambooij
Toeschouwers: 18.851
Score: 3’ Chery (Botteghin) 1-0
Scheidsrechter: Van Sichem
Overige official: Droste, De Vree en Sanders
Gele kaarten: 26’ Schmidt, 50’ Overgoor, 73’ Kieftenbeld

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus