Vroeg doelpunt velt A1.

Woensdag 12 oktober 2011 om 21:51

In de Nike Eredivisie heeft FC Groningen/Cambuur A1 de thuiswedstrijd tegen Sparta A1 nipt verloren. De overige teams van de RVO behaalden allemaal ruime overwinningen.

De doelpunten uit de duels van D1 en D3 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 0-1 SPARTA R’DAM A1
0-1 (4.)
opstelling FCG A1 Stefan van der Lei, Paulo Francisco (57.Marnick Ottens), Jesse Renken, Hans Hateboer, Ardavazd Gazarjan, Burak Saban (57.Noureddine Boutzamar), Robby Holder (73.Ifeayi Gorissen), Yoell van Nieff, Tigran Gazarjan, Kevin Mennega (85.Bryan Inge), Mark Diemers (90.Marciano van Leyenhorst).
De A-junioren van FCG leden op eigen veld een teleurstellende nederlaag tegen de gasten uit Rotterdam. Het enige doelpunt viel al in de vierde minuut. Na een mooie en snelle aanval was doelman Stefan van der Lei kansloos op een Spartaanse inzet. Verder gebeurde er voor rust nagenoeg niets. De gasten voetbalden wat gemakkelijker en kwamen defensief niet in de problemen. Het enige gevaar aan Groningse zijde kwam van Yoell van Nieff (een schot net naast) en Kevin Mennega (kon net niet bij een voorzet van Paulo Francisco). In de tweede helft werd het er aan beide kanten niet beter op. De thuisploeg nam wel het initiatief maar legde het in de persoonlijke duels af tegen Sparta. Het spel was daarnaast onvoldoende verzorgd om de Rotterdammers in verlegenheid te brengen. Mark Diemers zag zijn schot net over gaan terwijl de beste mogelijkheid nog voor aanvoerder Van Nieff was. Zijn schot werd maar net door de Sparta-goalie gepareerd.
HOLLANDIA B1 0-4 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
0-1 Richairo Zivkovic (3.), 0-2 Hussein Igiraneza (7.), 0-3 Richairo Zivkovic (15.), 0-4 Richairo Zivkovic (57.)

opstelling FCG B1 Wieger Sietsma, Jim de Leeuw, Thijs Gerlofs (Erwin Niezemuller), Roland Baas, Tolgahan Cicek, Glenn Bijl, Pier Veldman (Gijs Jasper), Willem Gootjes (Fekadu Toussaint), Richairo Zivkovic (Amedi Ndayisaba), Yoeri Ploeger (David Voigt), Hussein Igiraneza.
De ploeg van trainer Peter Moltmaker behaalde in Hoorn een eenvoudige zege op hekkensluiter Hollandia. De koploper van de Eerste Divisie A kende een droomstart en stond al na zeven minuten op een 0-2 voorsprong via treffers van Richairo Zivkovic en Hussein Igiraneza. Binnen het kwartier maakte Zivkovic de derde Groningse treffer en Hollandia mocht daarna blij zijn dat FCG een groot aantal kansen onbenut liet. In de tweede helft eenzelfde beeld van de wedstrijd. Een dominerend FC dat wel wat slordiger begon te spelen en daarnaast ook wel wat pech had in de afronding. Zo werd diverse malen paal en lat geraakt. Uiteindelijk wist Zivkovic nog wel zijn derde van de dag te maken. Volgende week is op Corpus den Hoorn de topper tussen FC Groningen/Cambuur B1 en Zeeburgia B1.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 6-1 SML D1
1-0 Martijn van Maastrigt (11.), 2-0 Jochem de Vries (28.pen.), 3-0 Martijn van Maastrigt (33.), 4-0 Tristan Cooke (39.), 5-0 Tristan Cooke (40.), 6-0 Tristan Cooke (42.), 6-1 (49.)
opstelling FCG D1 Luuk Zwiers, Armani Mardjoeki, Jochem de Vries, Oege Sietse van Lingen, Bas van Veen, Tommie van de Looi, Marc Vegter, Daniel Teune, Daniel Camara Bos, Martijn van Maastrigt, Jhurrey Margaritha. Wissels: Wouter de Mare, Tristan Cooke, Alex Breise, Teun Hoekstra.
Voor het tweede weekeinde op rij wist de onder-13 ploeg van RVO FC Groningen/Cambuur een grote zege te behalen. Na de dertien treffers tegen Union D1 schoten de mannen van trainer Hugo er ditmaal zes binnen. In de eerste helft liet de tegenpartij zich niet zomaar afslachten. SML verdedigde stevig en wist zo de thuisploeg het scoren veelvuldig te beletten. In de twaalfde minuut viel dan toch de 1-0. Een afstandsschot van Martijn van Maastrigt was de Gelderse goalie maar net te machtig. Vervolgens was Daniel Teune dichtbij en raakte Daniel Camara Bos van dichtbij de paal. Daarvoor had echter ook zomaar de gelijkmaker kunnen vallen. Doelman Luuk Zwiers toonde zich echter een betrouwbare sluitpost. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg na een licht vergrijp binnen de zestienmeter een strafschop toegekend. Dit buitenkansje werd door Jochem de Vries niet onbenut gelaten. In het eerste gedeelte na rust werd de score opgevoerd. Martijn van Maastrigt maakte zijn tweede doelpunt waarna Tommie van de Looi net naast schoot. Vanaf de 39ste minuut was een hoofdrol voor Tristan Cooke weggelegd. De Groningse aanvaller scoorde drie doelpunten in evenveel minuten waardoor FCG uitliep naar 6-0. Daarna stokte, ondanks dat nog het nodige gevaar werd gecreeerd, de productie. Tien minuten voor tijd viel aan de andere kant het tegendoelpunt te bewonderen terwijl even later Luuk Zwiers met een goede redding een tweede goal van SML wist te verhinderen.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 9-1 GRC GRONINGEN D1
0-1 (7.), 1-1 Lion Kalentjev (12.), 2-1 Lion Kalentjev (13.), 3-1 Lion Kalentjev (15.), 4-1 Orkun Kokcu (29.), 5-1 Jimmy Anakotta (35.), 6-1 Boy Spijkerman (36.), 7-1 Lion Kalentjev (46.), 8-1 Lion Kalentjev (50.), 9-1 Lion Kalentjev (57.)
opstelling FCG D3 Giovanni Oldersma, Mark Versteegen, Rick Boyer, Steyn Strijker, Max van Bruxvoort, Daniel van Kaam, Mees Gootjes, Orkun Kokcu, Jearl Margaritha, Lion Kalentjev, Boy Spijkerman. Wissels: Luke Prljic, Mark te Velde, Sander Jansen, Tapmahoe Sopacua, Jimmy Anakotta, Peter van Aagten.
De ploeg van trainer Bote Talsma haalde opnieuw een hoog niveau en speelde terreingenoot GRC Groningen volledig van de mat. Al uit de eerste aanval was het bijna raak. Het waren echter de gasten die uit een snelle counter verrassend de leiding namen. De vreugde was echter van korte duur. Lion Kalentjev kreeg het op z’n heupen en scoorde driemaal in een tijdsbestek van drie minuten. Vervolgens raakten beide ploegen nog de paal. Op slag van rust bracht Orkun Kokcu het verschil op drie doelpunten. Ook het tweede half uur kende een eenzijdig verloop. Na vijf minuten scoorde Jimmy Anakotta FC’s vijfde treffer van dit duel. Het regende kansen en mogelijkheden en nadat Boy Spijkerman voor de 6-1 had gezorgd was het Kalentjev die met een tweede loepzuivere hattrick de eindstand op 9-1 bepaalde. Daarmee bracht de Groningse aanvaller zijn seizoenstotaal al op achttien goals.