string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Vrijwel fitte selectie voor wedstrijd tegen Heerenveen.

Vrijdag 11 september 2015 om 14:53

Erwin van de Looi stond vrijdagochtend weer met een volledige selectie op het trainingsveld ter voorbereiding op de Derby van het Noorden tegen sc Heerenveen. Alle internationals zijn heelhuids teruggekeerd in Groningen. Aanvaller Dino Islamovic is nog herstellende van zijn blessure. De rest van de selectie is fit en beschikbaar voor de wedstrijd tegen de Friezen.

Dino Islamovic herstelt nog altijd van zijn knieblessure waar de aanvaller al het gehele seizoen mee kampt. Rasmus Lindgren, Abel Tamata en Desevio Payne waren twee weken geleden in Utrecht nog afwezig door blessures, maar zijn inmiddels volledig fit.
“Bijna iedereen is fit en dus moeten we keuzes maken uit luxe,” aldus Van de Looi. “Tamata en Payne hebben afgelopen week hun rentree gemaakt in de oefenwedstrijd van de Beloften tegen Jong FC Twente en dat ging goed.” Rasmus Lindgren speelde eerder al mee in de oefenwedstrijd tegen Pelikaan S.
Van de Looi miste een groot deel van de week verschillende internationals die voor hun land uitkwamen. Hans Hateboer speelde twee keer negentig minuten met Jong Oranje. Mimoun Mahi kwam tijdens één van die wedstrijden als invaller in het veld en Simon Tibbling heeft anderhalve wedstrijd gespeeld voor Jong Zweden. Albert Rusnak kwam in actie voor Jong Slowakije en speelde de gehele wedstrijd tegen Jong Rusland.
“Iedereen is goed teruggekomen en heeft een goed gevoel over gehouden aan de wedstrijden. Alleen Simon Tibbling had wat problemen met de terugvlucht, waardoor hij pas vandaag terugkeerde. Ook de rest van de selectie heeft afgelopen week in Groningen prima kunnen trainen. De rust kunnen pakken, maar ook goed kunnen werken. We staan er fysiek gezien goed op.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’