string(9) "claudebot"

Vrije verkoop bij halen play-offs en shirtactie voor 10 euro.

Dinsdag 27 april 2010 om 16:02

In de 278ste nieuwsbrief namens directie en management kijkt algemeen directeur Hans Nijland vooruit naar de wedstrijd van zondag tegen Sparta Rotterdam, meldt hij een opmerkelijk voorstel van FC Groningen voor het bezoeken van uitwedstrijden en kondigt hij een unieke shirtactie aan.

“Afgelopen weekeinde was er geen competitieprogramma in de Eredivisie. De eerste selectie heeft een paar dagen vrijaf gekregen en is zich sinds gistermiddag (maandag – red.) aan het voorbereiden op het slot van de competitie. Zondag moeten we ons in eigen huis tegen Sparta Rotterdam zien te kwalificeren voor de play-offs, met als inzet een Europees ticket. Het duel in Euroborg begint om 14.30 uur en staat niet alleen in het teken van het halen van de play-offs, er zal tevens afscheid worden genomen van de vertrekkende spelers en het afzwaaiende trainersduo Ron Jans en Raymond Libregts.”
Afscheid
“Ongeacht het resultaat zal dit officiële afscheid na afloop van de wedstrijd op het veld plaatsvinden. Voor de aftrap zal de door de supporters gekozen C1000 Speler van het Jaar, Andreas Granqvist, door de Supportersvereniging worden gehuldigd. Ter ondersteuning van de ploeg op jacht naar de play-offs én als eerbetoon aan onze scheidende trainers zou een uitverkochte Euroborg als decor op z’n plaats zijn.”
“Voor deze beslissende wedstrijd en bijzondere middag zijn extra kaarten beschikbaar. Sparta zal in Euroborg namelijk door slechts één supporter worden gesteund. Wij hebben hem een andere goede plek in het stadion toebedeeld, zodat wij naast het flexibele gedeelte ook de rest van het gastenvak (vak QQ) in de verkoop kunnen aanbieden aan onze eigen supporters.”
Kaartverkoop
“Mochten wij ons zondag plaatsen voor de play-offs – en met de steun van een uitverkochte Euroborg moet dit kunnen lukken – dan start de kaartverkoop voor de eerste ronde, die wordt gespeeld op donderdag 6 mei en zondag 9 mei, direct op zondagavond vanaf 18.00 uur via internet en vanaf maandag tevens via TicketBox. Zondagmiddag zal uiteraard ook direct bekend zijn wie de tegenstander is en of we het eerste duel uit, dan wel thuis, spelen.”
“Seizoenkaarthouders hebben bij plaatsing voor de play-offs tot en met volgende week dinsdag 18.00 uur de mogelijkheid hun eigen plek te reserveren. Daarna – en dat is uniek – vindt er zonder welke verplichting dan ook vrije verkoop plaats van de rest van de overgebleven kaarten. Dit betekent geen clubcard- of legitimatieverplichting! Kaarten zijn dan naast deze website en TicketBox ook te koop via de Fanshop en de Supportersbalie in Euroborg.”
Actie
“Bovendien kunnen de mensen die een kaartje kopen voor de eerste play-offwedstrijd op vertoon van hun entreebewijs in de Fanshop een FC Groningen-shirt aanschaffen voor slechts 10 euro! Hierbij dient vermeld te worden dat de kleine maten beperkt leverbaar zijn en vooral de grotere maten verkrijgbaar zijn. Voor de actie en alle maten geldt: op=op.”
“Gisteren (maandag – red.) zijn de clubs, die in aanmerking komen voor het spelen van de play-offs, door de KNVB uitgenodigd in Zeist om te praten over de inrichting en organisatie van de wedstrijden. FC Groningen heeft bij deze gelegenheid een uniek voorstel neergelegd. Wij willen, te beginnen tijdens de play-offs, de supporters van de tegenpartij in Euroborg op klantvriendelijke wijze ontvangen in het gastenvak, waarbij we hen koffie/thee, een broodje en een gratis toegangskaartje aanbieden. Wij doen dit om aan te tonen dat je als club goedwillende voetbalsupporters als een goed gastheer kunt ontvangen en wij fans, die al een hele reis door het land moeten maken, niet op extra kosten willen jagen.”
Geen restricties
“Op onze beurt verwachten wij natuurlijk dat onze supporters op een zelfde gastvrije manier worden ontvangen in het bezoekersvak, evenmin voor hun toegangskaartje hoeven te betalen en zonder omslachtige verplichtingen naar uitwedstrijden kunnen reizen. Helaas zijn we hierbij in het laatste geval afhankelijk van de opstelling van de lokale autoriteiten in de steden waarin we spelen. Onze benadering is een vervolg op de gesprekken die wij eerder dit seizoen voerden met afgevaardigden van onze supporters om te komen tot een versoepeling van het bezoeken van uitwedstrijden.”
“Het mes snijdt voor onze supporters bovendien aan twee kanten. Als ons voorstel wordt geaccepteerd, betekent dit namelijk dat wij voor de kaartverkoop in eigen stadion geen beperkingen meer hoeven op te leggen. Nu kunnen in het meest gunstige geval maximaal vier extra kaarten per (seizoen)clubcard worden aangeschaft. In bovengenoemde opzet zouden er geen restricties meer zijn en kunnen er voor de thuiswedstrijden onbeperkt extra kaarten worden gekocht. Wij verwachten deze week een reactie van de andere clubs.”
FC Groningen Junior Club
“Afgelopen zondag was in het sportcentrum Kardinge de grote Junior Club dag. Het was een geslaagd evenement, waarop bijna vierhonderd kinderen zijn afgekomen. Morgenavond (woensdag – red.) is er vanaf 18.25 uur een reportage te zien in de uitzending van FC Groningen TV op Eredivisie Live en foto’s van deze mooie middag zijn te vinden op de website www.fcgroningenjuniorclub.nl.”
“Morgenmiddag (woensdag – red.) vindt er in het perscentrum van Euroborg een Meet & Greet plaats met Daley Blind en Serhat Koç. Twintig geselecteerde kinderen van de FC Groningen Junior Club mogen deze twee spelers van de eerste selectie het hemd van het lijf vragen.”
“Op vrijdag 7 mei gaat de Junior Club picknicken in het Groninger Stadpark. Kinderen tot en met 8 jaar kunnen zich voor deze activiteit opgeven via de website van de Junior Club. Tijdens de picknick zorgt de Junior Club voor het eten en worden er leuke activiteiten georganiseerd in het park. Na de picknick kunnen de kinderen met hun ouders een bezoek brengen aan de kinderboerderij en de speeltuin.”
Clinic
“Morgenmiddag (woensdag – red.) vindt er opnieuw een clinic plaats, dit keer bij V.V. Gieten. Onder leiding van onder andere coördinator Egge Knol zullen de eerste selectiespelers Mike Zonneveld, Theo Lucius en Tom Hiariej hierbij aanwezig zijn.”
“Morgenavond is er een bijeenkomst van de Lionsclub Midwolde. In Gasterij Het Theehuis zal ondergetekende een lezing over FC Groningen verzorgen.”
Afscheidsreceptie
“Donderdagmiddag wordt er in Euroborg voor genodigden een afscheidsreceptie gehouden voor Ron Jans en Raymond Libregts. Dit is een interne bijeenkomst speciaal voor de medewerkers van de club, enkele relaties en familie en vrienden van de vertrekkende trainers. Komende zondag zullen we dus op het veld in het stadion voor supporters en sponsors aandacht schenken aan het aanstaande vertrek van het trainersduo. Wij rekenen op een bijzondere en mooie dag in een uitverkochte sfeervolle Euroborg.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus