string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Vrije kaartverkoop voor oefenduel met KV Mechelen.

Dinsdag 02 september 2008 om 14:24

In de 196ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de seizoensopening tegen Vitesse en het sluiten van de transfermarkt en blikt hij vooruit naar de oefenwedstrijd tegen KV Mechelen.

“Met de 4-0 zege in Arnhem op Vitesse zijn we de competitie afgelopen vrijdag daverend van start gegaan. Dat mag ook gezegd worden van de nieuwe voetbalzender, Eredivisie Live. Het nieuwe voetbalkanaal van de clubs voor de fans heeft een zeer professioneel begin gemaakt met alle programma’s die het zal gaan uitzenden. Ik heb zelf al heel wat uitzendingen bekeken en ik moet zeggen dat Eredivisie Live een aanrader is voor iedere voetballiefhebber.”
Transferperiode
“We zijn blij dat het 2 september is en de internationale transfermarkt tot het einde van dit kalenderjaar op slot zit. Wij hebben het gevoel dat we goed uit de transferperiode zijn gekomen. Op de laatste dag hebben wij Petter Andersson nog kunnen presenteren en zijn we geen spelers meer kwijt geraakt. Naast Andersson hebben we voor komend seizoen nog drie nieuwe gezichten in de selectie, te weten: Oluwafemi Ajilore, Gonzalo Garcia en Andreas Granqvist.”
Beleid
“Drie van hen zijn pas 23 jaar. Garcia is 24 jaar. Het bevestigt eens te meer het beleid van FC Groningen om jonge spelers aan te trekken die de potentie hebben zich verder te ontwikkelen en daarmee een waarde vertegenwoordigen voor de club. Op deze wijze gaan we ook te werk met het aantrekken van een extra spits. Dat is in dit transferwindow niet gelukt, maar de speurtocht wordt onverminderd voortgezet en wij hebben de overtuiging dat we voor de toekomst in onze missie zullen slagen.”
“Om aan te geven dat we nu niet tijdelijk stil gaan zitten, is het goed te melden dat manager technische zaken Henk Veldmate komende vrijdag aan een 12-daagse trip naar Uruguay begint. Hij zal in het Zuid-Amerikaanse land diverse wedstrijden, clubs en jeugdopleidingen bezoeken om zich te oriënteren op de Uruguyaanse markt. Eerder maakte hij al een soortgelijke reis naar Brazilië.”
Aanwinsten
“Donderdag kunnen de fans de nieuwe aanwinsten Ajilore en Andersson aan het werk zien in Euroborg. Dan oefenen we tegen het Belgische KV Mechelen, voormalig winnaar van de Europa Cup II. Dit duel begint om 19.30 uur. Kaarten voor deze wedstrijd kosten tien euro en zijn heel eenvoudig op verschillende wijzen aan te schaffen. Dit kan online via deze website onder het kopje kaartverkoop, via de TicketBox verkooppunten, via de Supportersbalie in Euroborg of op de wedstrijddag vanaf 18.00 uur aan de kassa’s van het stadion. Voor de wedstrijd tegen KV Mechelen geldt geen clubcard verplichting. Er is dus sprake van vrije verkoop.”
Heel wat gebeurd
“Mensen die donderdag Euroborg bezoeken, zullen merken dat er de afgelopen zomer heel wat is gebeurd in en om het stadion. We moeten een compliment maken aan iedereen die zijn of haar bijdrage heeft geleverd aan de verbetering en verbouwing van Euroborg. We waren al trots op ons stadion, maar het heeft weer een extra dimensie gekregen. Zonder compleet te willen zijn, noemen we een aantal zaken dat is aangepakt. Allereerst natuurlijk de uitbreiding van het aantal zitplaatsen met ruim 2.500 stoelen. De totale capaciteit van Euroborg is nu gekomen op 22.329 zitplaatsen. Hierdoor hebben wij niet alleen meer seizoenkaarthouders een plaats kunnen bieden, ook voor de vrije verkoop zijn er komend seizoen meer stoelen beschikbaar.”
In het oog
“Wat verder in het oog springt, zijn de volgende zaken: er is een extra horecapunt gekomen op de tweede ring van de Zuidtribune. Ter aankleding zijn er rondom het speelveld kunstgrasmatten gelegd en voor de hoofdtribune is daarin ook het logo van FC Groningen aangebracht. Dat is ook het geval op de gevel aan de buitenzijde van Euroborg. Tevens is de clubnaam te lezen. Voor het stadion staat bovendien een levensgrote elftalfoto. Op de achterzijde ervan zal de gemeente nog een plattegrond van het buitengebied van Euroborg aanbrengen.”
Geluidssysteem geoptimaliseerd
“Op de tribunes zijn extra geluidsboxen gehangen waardoor het geluidssysteem is geoptimaliseerd. Daarnaast gaan we vanaf dit seizoen gebruik maken van een ultramodern LED boarding-systeem, dit zijn digitale reclameborden. Binnen in het stadion zijn de gangen bij de skyboxen voorzien van een houten parketvloer en is er een nieuwe verflaag op de muren aangebracht. Daarnaast zijn er mooie compilaties van zwart-wit foto’s opgehangen. In de trappenhuizen is vloerbedekking gelegd en op de verschillende lagen hangen halverwege levensgrote lichtbakken met full colour actiefoto’s uit wedstrijden gespeeld in Euroborg.”
Niet stilgezeten
“Tot slot hebben we het restaurantgedeelte verplaatst, waardoor er meer tafels beschikbaar zijn voor lunches en diners, naar de voormalige ABN AMRO Businesscorner. Hierdoor hebben wij de businesslounge kunnen uitbreiden. Kortom: de afgelopen zomer hebben we niet stilgezeten en we mogen gepast trots zijn op de resultaten die we hebben geboekt ter verbetering van ons prachtige stadion. Meer dan ooit is Euroborg een écht voetbalstadion, behorend tot één van de mooiste van Nederland.”
“Met de mededeling dat voorzitter Ed Zijp, teammanager Theo Huizinga en ondergetekende gisteren namens FC Groningen aanwezig waren bij het gala Voetballer van het Jaar, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard