Vrijdagavond 20.00 uur: classic match Groningen-Heerenveen op YouTube

9 april 2020 / vandaag

De wedstrijd FC Groningen – sc Heerenveen uit het seizoen 2009/2010 zal vrijdagavond 10 april om 20.00 uur integraal worden uitgezonden op het YouTube-kanaal van FC Groningen TV. Deze classic match is de eerste in een reeks van zes wedstrijden, die de komende maand zullen worden uitgezonden.

De voorbeschouwing op het duel FC Groningen – sc Heerenveen zag er, een dag voor het oorspronkelijke duel, op dinsdag 19 januari 2010, als volgt uit:

Morten Nordstrand keert na vier duels afwezigheid woensdagavond 20 januari terug in de eerste selectie voor de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. De Deen was matchwinner in het heenduel met de Friezen, dat op 12 september 2009 in 0-1 eindigde. De winteraanwinsten Theo Lucius en Daley Blind zijn er voor het eerst bij.

In vergelijking met de situatie van vlak voor de winterstop is ook aanvoerder Koen van de Laak weer van de partij. Nicklas Pedersen raakte op het trainingskamp in Portugal geblesseerd aan zijn enkel en zal enkele weken buitenspel staan. Ook Tim Sparv is wegens het herstel van een liesblessure nog een paar weken niet inzetbaar. Tom Hiariej is al wel weer aan de beterende hand, traint met de groep, maar is nog niet wedstrijdfit. Petter Andersson, Sepp De Roover, Ondrej Svejdik en Jeffrey Rijsdijk zijn door blessures nog enkele maanden niet inzetbaar.

Lekkere worst
FC Groningen en sc Heerenveen staan respectievelijk op de plekken 12 en 13 van de ranglijst met elk 17 punten uit zeventien wedstrijden. Trainer Ron Jans is blij dat de competitie weer van start gaat voor FC Groningen. “We hebben een goed trainingskamp achter de rug en willen het nu tegen Heerenveen laten zien. Voor beide ploegen is het een enorme kans naar plek tien en hoger te kunnen blijven kijken. Dat is een lekkere worst om achteraan te lopen. Het zal geen hoogstaande wedstrijd worden, verwacht ik. Er is op het veld niet echt goed te dribbelen en het standbeen glijdt ook nog wel eens weg. Beide ploegen hebben daarmee te maken en we gaan er dan ook niet over zeuren.”

“Afgelopen zaterdag heb ikzelf samen met Raymond Libregts de bekerwedstrijd van Heerenveen tegen PSV bekeken in het stadion (1-3 – red.). Voor Heerenveen was het vooral een kwestie van reageren, omdat PSV al snel op voorsprong kwam. Heerenveen heeft vooral veel kopkracht. In de slotfase werd het nog wel weer spannend, maar echt veel vertrouwen zullen ze er toch niet uitgehaald hebben. Ik ben wel benieuwd hoe wij zelf weer uit de startblokken zullen komen.”

YouTube
Bekijk morgenavond (vrijdag 10 april 2020) om 20.00 uur de classic match tussen FC Groningen en sc Heerenveen van ruim tien jaar geleden live terug op het YouTube-kanaal van FC Groningen. De beide helft van de wedstrijd zullen direct achter elkaar, dus zonder onderbreking, vanaf 20.00 uur worden uitgezonden op: https://www.youtube.com/fcgroningentv

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws