‘Vrijdag revanche voor zeperd op openingsdag’

14 augustus 2018

In de 684ste en eerste nieuwsbrief van dit nieuwe seizoen blikt algemeen directeur Hans Nijland namens directie en management van FC Groningen onder meer terug op de eerste speelronde van de Eredivisie, kijkt hij vooruit naar het eerste competitieduel voor eigen publiek en gaat hij in op de spelerspresentatie van vanmiddag, dinsdag 14 augustus.

“Allereerst wil ik namens directie en management al onze supporters, sponsorrelaties en overige relaties van de club van harte welkom heten in het nieuwe seizoen. In de zomermaanden heeft deze wekelijkse online nieuwsbrief enkele weken stilgelegen, maar dat wil niet zeggen dat er in die periode niets is gebeurd. Integendeel. Met een nieuwe staf en de samenstelling van de eerste selectie zijn we achter de schermen vol aan de bak gegaan om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen.”
 
Resultaat
“Dat is afgelopen zondag op een zeperd uitgedraaid. We traden met het nodige vertrouwen en vol optimisme aan in Arnhem, maar we hebben bij Vitesse onvoldoende aanspraak kunnen maken op een resultaat. De hoge uitslag viel ons dan ook rauw op het dak en dat was slikken. Zeker ook voor de bijna vijfhonderd supporters, die in het goed gevulde uitvak zaten. Onder hen waren spelers en staf van FC Groningen onder-17, die op deze manier van dichtbij konden ervaren hoe supporters in het gastenvak onze uitwedstrijden beleven.”
 
“Gelukkig krijgen we al vrij snel de kans om ons te revancheren en te laten zien dat de grote nederlaag in de openingsronde van het nieuwe seizoen een incident was. Vrijdagavond om 20.00 uur trappen wij speelronde 2 van de Eredivisie af met een thuiswedstrijd tegen Willem II. Voor de kaartverkoop gelden geen beperkingen. Online zijn kaarten eenvoudig en snel aan te schaffen en op de wedstrijddag zijn de kassa’s vanaf 18.30 uur geopend.”
 
Extra speler
“We treden tegen Willem II aan met extra mankracht. Zo meteen (dinsdagmiddag om 14.30 uur – red.) presenteren wij namelijk een nieuwe defensieve versterking. Deze spelerspresentatie is voor supporters live te volgen via fcgroningen.tv, ons online tv-kanaal.”
 
“Hiermee hebben wij binnen onze eerste selectie alle posities dubbel bezet, een wens die er vanaf het begin bij ons allen lag. Zoals wellicht bekend is, is het transferwindow tot 1 september geopend en bestaat er altijd nog de kans dat er mutaties plaatsvinden binnen de selectie. Op dit moment gaan we daar niet vanuit, maar dat kan – spreekwoordelijk – morgen al weer anders zijn.”
 
KEI-week 2018  
“Deze week is het druk in de stad. Het is namelijk KEI-week. KEI staat voor Kommissie Eerstejaars Introductie. De KEI-week is de algemene introductieweek voor alle studenten aan het hoger onderwijs in Groningen. Deze introductie is de oudste en grootste van Nederland. Tijdens de KEI-week leren de nieuwe studenten alle aspecten van Groningen en het studentenleven kennen, zoals de diverse sport-, cultuur- en studentenverenigingen.”
 
Kraantje Pappie
“Ze maken dus ook kennis met FC Groningen. Bijvoorbeeld gisteravond (maandag – red.) tijdens een optreden van Kraantje Pappie op de Grote Markt. De momenteel razend populaire artiest is ambassadeur van de stad en hij droeg bij zijn optreden FC Groningen-kleding om zijn liefde voor de club aan de studenten te laten zien. Prachtige promotie!”
 
Maatschappelijk doel
“Ieder jaar kiest Stichting KEI ook een maatschappelijk doel, waarvoor geld wordt ingezameld tijdens de KEI-week. In samenwerking met onze Stichting FC Groningen in de Maatschappij is dit jaar het Ronald McDonald Huis Groningen gekozen als goede doel. We hopen samen met de Stichting KEI een mooi bedrag in te zamelen voor dit maatschappelijke doel.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws