Vrijdag perspresentatie Cassierra en Zeefuik

19 juni 2018

FC Groningen stelt vrijdagmiddag haar nieuwe spits voor: Mateo Cassierra. Ook Deyovaisio Zeefuik zal bij de presentatie voor de media en relaties van de club aanschuiven. De perspresentatie in het Noordlease Stadion start om 15.00 uur en zal live te volgen zijn via fcgroningen.tv, het online tv-kanaal van de club.

Zoals eerder al gemeld huurt FC Groningen komend seizoen Mateo Cassierra van Ajax. De Colombiaanse spits kwam in 2016 naar Nederland. Hij tekende bij Ajax een vijfjarig contract, tot medio 2021. In Amsterdam speelde de 21-jarige aanvaller 34 officiële wedstrijden in het eerste elftal, waarin hij vijf keer scoorde.
 
Het afgelopen seizoen speelde Cassierra voornamelijk in Jong Ajax. Met dat team werd hij kampioen van Jupiler League. De Colombiaan kwam 29 keer in actie voor de beloften van de Amsterdammers. Hij maakte 18 doelpunten – waarmee Cassierra topscorer werd van Jong Ajax – en was goed voor 8 assists.
 
Nieuw contract
Deyovaisio Zeefuik tekent vrijdagmiddag zijn nieuw overeengekomen driejarige contract met FC Groningen. De 20-jarige verdediger speelde het afgelopen half jaar reeds op huurbasis in het Noordlease Stadion. De Trots van het Noorden had daarbij een eerste recht tot koop bedongen bij Ajax. Zeefuik speelde sinds zijn komst naar Groningen 13 officiële duels in het groen-wit. Door zijn drive en wedstrijdinstelling werd hij al snel een publiekslieveling in het hoge noorden.
 
Eerste training
FC Groningen begint zondag, 24 juni, aan het nieuwe seizoen. Om 15.00 uur staat de eerste training voor het seizoen 2018/2019 op het programma. Traditiegetrouw wordt deze gehouden op Sportpark de Koepel in Haren. De nieuwe hoofdtrainer Danny Buijs en zijn rechterhand Hennie Spijkerman staan dan voor het eerst voor de groep van de Trots van het Noorden.
 
De eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2018/2019 van FC Groningen staat gepland op zaterdag 30 juni. Voor de tiende en laatste keer is het oefenduel met RWE Eemsmond het affiche. Vanwege de op handen zijnde herindeling bestaat de gemeente Eemsmond vanaf 1 januari 2019 niet meer en verdwijnt hiermee ook de traditionele openingswedstrijd van het seizoen. Om deze reden heeft de organisatie besloten dat de toegang bij deze afsluitende editie gratis is. De aftrap zaterdag 30 juni op het sportpark in Uithuizen is om 14.30 uur.
 
Volledige oefenprogramma
Kijk hier voor het volledige oefenprogramma van FC Groningen in de voorbereiding op het seizoen 2018/2019.

Duimpje

Laatste nieuws