string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Vrijdag al weer de kans op revanche’.

Dinsdag 19 januari 2016 om 13:50

In de 562ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de hervatting van de competitie, kijkt hij vooruit naar het thuisduel met NEC en benoemt hij enkele activiteiten van deze week.

“De herstart van de competitie is voor ons allen uitgedraaid op een stevige domper. We hadden ons heel wat voorgesteld van onze eerste officiële wedstrijd in 2016. Na een prima trainingskamp – waar uitstekend is gewerkt – hadden we met z’n allen goede verwachtingen richting het thuisduel met FC Utrecht. Op een enkele fase in de wedstrijd na, hebben we echter nooit het niveau gehaald dat nodig is om een tegenstander van het kaliber van FC Utrecht te verslaan. De 4-1 nederlaag was dan ook terecht en dat kwam hard aan.”
Incident
“Door de verliespartij raakten we ook meteen onze ongeslagen status in thuiswedstrijden van dit seizoen kwijt. Vrijdagavond krijgen we echter al direct weer de kans om ons voor eigen publiek te revancheren en aan te tonen dat afgelopen zondag een collectieve offday was en het zeer matige optreden een incident. Met NEC treffen we opnieuw een directe concurrent op de stand van de ranglijst. De aftrap vrijdagavond in Euroborg is om 20.00 uur. Een goedgevuld stadion kan de ploeg helpen de kater van afgelopen zondag weg te spoelen.”
“Positief was zondag het debuut van onze nieuwe spits Alexander Sørloth. Hij wist direct in zijn eerste officiële wedstrijd te scoren, zoals Sørloth ook al tekende voor de enige treffer in het oefenduel met KV Oostende, tijdens het trainingskamp in Spanje.”
Hoogtepunt
“Ook tien F-pupillenteams beleefden zondagmiddag een hoogtepunt. Zij maakten tijdens de rust van de wedstrijd een ereronde in Euroborg tijdens het ‘KampioensFeest van het Noorden’, waarvoor alle F-kampioenen van de najaarscompetities van clubs, die zijn aangesloten bij het Amateurconvenant FC Groningen, zich konden opgeven. Als Trots van het Noorden zijn wij trots op deze jonge kampioenen. Een volle Euroborg bezorgde deze pupillen een onvergetelijke ervaring.”
“De volgende teams werden zondagmiddag tijdens de rust in het zonnetje gezet: vv BATO F2, vv HOC F1, GRC Groningen F5, FC Ter Apel 96 F1, vv TLC F1, vv Raptim F6 , vv ONR F1, SV Tynaarlo F1, HFC’15 Hoogkerk F9 en VVK F9. Daarnaast bezochten ook tien andere kampioenen met het gehele team de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht in Euroborg. Dat waren de volgende amateurclubs: SC Stadspark F3, NEC Delfzijl F1, vv ONB F2, vv Westerwolde/ WVC F1, FC Grootegast F3, FC Assen F7, SV Pesse F1, Velocitas 1897 F1, VV Poolster F1 en SJO BBC F1. In totaal waren er zondagmiddag circa tweehonderd – vooral jongere – vertegenwoordigers van amateurclubs te gast in Euroborg.”
Koppositie
“Jong FC Groningen is gisteravond (maandag – red.) wél goed van start gegaan in 2016. De ploeg van trainer Alfons Arts won op het kunstgrasveld van Sportpark Corpus den Hoorn met maar liefst 6-1 van Jong De Graafschap. Jong FC Groningen heeft hierdoor de koppositie veroverd in de Beloften Divisie B met 22 punten uit 11 wedstrijden. Het team heeft respectievelijk twee en drie punten meer dan Sparta Rotterdam en Almere City, die beide één wedstrijd minder speelden.”
Promotiedoeleinden
“Zaterdagmiddag is de eerste selectie van FC Groningen in verband met promotiedoeleinden te vinden in winkelcentrum Paddepoel in Groningen. De spelers zijn vanaf 13.45 uur tot 17.00 uur beschikbaar voor foto’s en handtekeningen en worden ingezet bij enkele activiteiten in het overdekte winkelcentrum, waar zo’n tachtig ondernemers zijn gehuisvest. De spelers zullen tevens zelf actief deelnemen aan diverse opgebouwde attracties.”
“Zondagmiddag is er in de Noordlease Business Corner een bijeenkomst van winkelcentrum Paddepoel, waarvoor circa honderd ondernemers zijn uitgenodigd. Performance manager Gerard Kemkers en ondergetekende zullen een lezing verzorgen tijdens het programma in Euroborg.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’