string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Voorwaardelijke schorsing van één duel voor Huistra.

Maandag 04 oktober 2010 om 13:52

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Pieter Huistra een voorwaardelijke schorsing opgelegd van één wedstrijd, met een proeftijd van één jaar. De trainer/coach van FC Groningen werd zondagmiddag in de slotfase van de competitiewedstrijd tegen FC Twente door scheidsrechter Kevin Blom naar de tribunes verwezen.

Een dag na de boeiende topper in Enschede tussen Twente en Groningen (4-2 voor de thuisploeg) diende Huistra een verklaring in te leveren bij de KNVB over hetgeen er vlak voor tijd in zijn ogen was gebeurd. De arbitrage maakte eveneens rapport op. De uitkomst was een schikkingsvoorstel uit Zeist voor een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd met een proeftijd van één jaar. Club en trainer hebben dit voorstel geaccepteerd.
Op de bank
Dit betekent dat Huistra de komende wedstrijden gewoon op de bank kan zitten van FC Groningen. Huistra hoeft pas plaats te nemen op de tribunes als hij in de ogen van de KNVB binnen een jaar nog een keer schuldig wordt bevonden aan een overtreding. Huistra werd in de Grolsch Veste twee minuten voor tijd door Blom weggestuurd, mede op advies van vierde official Michel Winter. In de ogen van de leiding had Huistra in gebaar te nadrukkelijk zijn ongenoegen geuit over een vermeende buitenspelsituatie.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’