string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Vooruitblikken op derby in FCG TV.

Vrijdag 30 maart 2012 om 10:26

De uitzending van FC Groningen TV staat vanavond voor een deel in het teken van de noordelijke derby van morgenavond tussen FC Groningen en sc Heerenveen. FCG TV wordt om 17.55 uur uitgezonden op Eredivisie Live 2.

Afgelopen dinsdag was er alvast een ‘kleine derby’ in het UMCG. Virgil van Dijk, Maikel Kieftenbeld, Bas Dost en Arnold Kruiswijk brachten die middag een bezoek aan kinderen in het ziekenhuis en speelden samen met hen alvast de wedstrijd om het kampioenschap van het noorden. Opvallend was dat Dost na het duel lovende woorden sprak over zijn Groningse opponent Van Dijk. Zou de topscorer van de Eredivisie de centrale verdediger van de FC zand in de ogen strooien?
FCG TV was vandaag bij de laatste voorbereidende training van FC Groningen voor zaterdag. FC Groningen supporter Wiebe Buist was ook aanwezig in Euroborg. Hij is de maker van het spandoek met de tekst ‘Trots van het Noorden’, dat vorige week meeging naar Rotterdam en was te zien in het uitvak tussen de medewerkers van FC Groningen. Buist vertelt waarom alleen FC Groningen voor hem de Trots van het Noorden is en waarom de wedstrijd tegen sc Heerenveen daarom zo belangrijk is voor hem.
Afgelopen dinsdag boekte Jong FC Groningen een knappe overwinning op Jong AZ. Ondanks dat de Beloften ruim een halve wedstrijd met tien man speelden, Nicklas Pedersen kreeg kort voor rust de rode kaart, wisten ze Jong AZ met 1-0 te verslaan. Matchwinner was uitblinker Suk Hyun-Jun die in de tweede helft fraai de enige treffer binnenschoot. In FC Groningen TV is vanavond een samenvatting te zien van het duel.
Woensdag nam financieel directeur Erik Mulder officieel afscheid van FC Groningen. Tijdens een afscheidsreceptie In Euroborg werd Mulder bedankt voor de vijftien jaar dat hij werkzaam was bij de FC. Dat er enorm veel waardering is voor zijn periode bij FC Groningen bleek wel uit de grote opkomst van familie, vrienden, collega’s en andere bekenden. Zo kreeg Mulder als dank voor zijn werkzaamheden van de Eredivisie CV een kampioensschaal aangeboden.
FC Groningen TV is vanavond om 17.55 uur te zien op Eredivisie Live 2. De herhalingen worden uitgezonden om 22.50 uur en 00.50 uur, ook op Eredivisie Live 2. FC Groningen TV wordt zaterdag herhaald om 16.10 uur op EL1, voorafgaand aan FC Groningen – sc Heerenveen.
De items uit FC Groningen TV zijn ook te zien op deze site: http://www.fcgroningen.nl/home/fcg-tv/ en op YouTube: www.youtube.com/fcgroningentvVolg FC Groningen TV op Twitter voor nieuws en informatie over de items uit FC Groningen TV: www.twitter.com/fcgroningentv

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard