Voorselectie sluit 2021 af met feestelijke laatste training

15 december 2021

De FC Groningen Opleiding werkt sinds dit seizoen met een ‘voorselectie’. De voorloper van de FC Groningen Opleiding. Kinderen die door de club worden uitgenodigd voor de voorselectie komen wekelijks bijeen op Sportpark Corpus den Hoorn. De laatste bijeenkomst voor de kerstvakantie werd onlangs op een feestelijke wijze afgesloten. 

De spelers die voor lijken te lopen in hun voetbalontwikkeling worden uitgenodigd voor deelname aan de activiteiten van de ‘voorselectie’ van de FC Groningen Opleiding, die wekelijks gaan plaatsvinden op Sportpark Corpus den Hoorn. Door deze spelers samen te laten trainen en wedstrijdjes te laten spelen, helpt de Trots van het Noorden hen in hun voetbalontwikkeling en wordt toegewerkt naar het selecteren van het jongste team in de FC Groningen Opleiding, de onder-12.
 
Nieuw is dat het tegenwoordig ook voor meisjes mogelijk een plaats te verdienen in de voorselectie van FC Groningen. Meisjes die voetbaltechnisch opvallen, kunnen worden geselecteerd en gaan gemengd met de jongens deelnemen aan deze clubactiviteiten. Op deze wijze wil FC Groningen een nieuwe stap zetten in het stimuleren en ontwikkelen van meisjesvoetbal in het achterland. Duurzaamheid is belangrijk binnen de Opleiding van FC Groningen en door de gehele voorselectie gelijktijdig te laten trainen kan de club nog nauwkeuriger keuzes maken in het selectieproces.
 
Om de duurzaamheid te waarborgen is een geselecteerde voetballer of voetbalster altijd voor een langere periode onderdeel van de voorselectie. Op deze wijze krijgt hij/zij de kans te wennen aan het trainen bij FC Groningen zodat hij/zij het beste van zichzelf kan laten zien. Het geeft FC Groningen tevens een volledig en eerlijk beeld over de voetbalontwikkeling van de speler/speelster.  
 
Gedurende dit traject blijven kinderen gewoon lid en spelen bij hun eigen amateurvereniging, geheel volgens de filosofie van FC Groningen. De Trots van het Noorden gelooft namelijk dat plezier en spelen met vrienden op jonge leeftijd de belangrijkste bouwsteen is naar een leven lang voetballen. 
 
FC Groningen Voetbalschool
De voorselectie is specifiek bedoeld voor spelers en speelsters die door FC Groningen worden uitgenodigd. De Trots van het Noorden heeft echter voor alle voetballers tussen 6 en 14 jaar sinds dit seizoen een FC Groningen Voetbalschool. De FC Groningen Voetbalschool biedt op vier verschillende locaties in de stad en regio op structurele basis voetbaltrainingen aan volgens de principes van de FC Groningen Opleiding en Meer en Beter Bewegen. Aanmelden voor een nieuwe cyclus trainingen kan via de volgende link: FC Groningen Voetbalschool.

voetbalschool

Laatste nieuws