Voormalig GVAV-topscorer Rikkert La Crois overleden

19 januari 2021 / vandaag

FC Groningen heeft het verdrietige nieuws ontvangen dat oud-speler van de club Rikkert La Crois op maandag 18 januari 2021 in zijn woonplaats Sleen is overleden. La Crois speelde 361 wedstrijden voor GVAV, de voorloper van FC Groningen. Hij is 86 jaar geworden. De club wenst familie en vrienden van onze voormalige spits veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Rikkert La Crois maakte in de 361 wedstrijden die hij speelde, liefst 170 goals voor GVAV en was daarmee één van de meest succesvolle aanvallers van de club. La Crois debuteerde op 18-jarige leeftijd in het eerste van GVAV en scoorde na acht minuten spelen bij zijn debuut.
 
La Crois – geboren en opgegroeid in de Groningse wijk Oosterpark – speelde liefst dertien seizoenen voor de club en kende grote successen in het Stadion Oosterpark. De spits werd vier keer topscorer van de ploeg en was befaamd om zijn keiharde kopballen. In het seizoen 1959/1960 kroonde de aanvaller zich met het team tot kampioen van de eerste divisie.
 
La Crois kwam tussentijds één seizoen uit voor Go Ahead Eagles en speelde later in zijn voetballoopbaan nog voor BV Veendam en sc Heerenveen. Samen met zijn vrouw Dirkje bezocht hij tot enkele jaren terug veelvuldig de thuiswedstrijden van FC Groningen.
 
In het FC Groningen Journaal van december 2014 stond een interview met Rikkert La Crois in de rubriek ‘Hoe is het met…’
 
https://view.publitas.com/db/fcgroningen-december2014/page/22-23

La  Crois 1
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws