string(9) "claudebot"

Voorbeschouwing Jans op oefenduel met NEC.

Vrijdag 09 januari 2009 om 10:18

De oefenwedstrijd van FC Groningen, vrijdagmiddag om 15.00 uur in Quinta tegen NEC, is onderdeel van het totale trainingsprogramma dat de selectie van Ron Jans deze week afwerkt. De trainer laat dan ook weten dat de trainingsopbouw naar de tweede seizoenshelft belangrijker is dan de uitslag van het oefenduel.

Jans zal vrijdagmiddag voor en na rust twee verschillende elftallen het veld insturen. Zo komen alle veldspelers minimaal een helft in actie. “We hebben een conditionele planning gemaakt”, vertelt Jans. “Daarin past het dat alle spelers minimaal 45 minuten aan voetballen toekomen. Alleen met Pepijn Kluin en Nicklas Pedersen moeten we wat meer rekening houden, zij zullen wellicht wat minder spelen. Pedersen bijvoorbeeld is een maand uit competitie geweest.”

Van belang
Jans benadrukt dat aan de Costa del Sol vooral de fysieke opbouw naar de herstart van de competitie van belang is. “We hebben het zo gepland dat we zowel de dagen voor als de dagen na de wedstrijd gewoon flink kunnen door trainen. Voor ons is de oefenwedstrijd onderdeel van de trainingsopbouw en we vinden de uitslag niet zo belangrijk. Al willen we natuurlijk wel een goed resultaat neerzetten.”

De trainer durft het haast niet hardop te zeggen, maar Jans is maar wat blij dat hij tot nu toe met een volledige groep heeft kunnen werken. “Het is heerlijk dat iedereen er bij is, laten we het afkloppen. We houden lichte klachten goed in de gaten, maar als je bijvoorbeeld kijkt naar Brian van Loo, Sepp De Roover, Evgeniy Levchenko en Petter Andersson, die zijn weer volledig bij de groep. Zij ontbraken tijdens de laatste wedstrijden voor de winterstop. Hopelijk hebben we bij de herstart van het seizoen een complete groep tot onze beschikking.”

Sparta Rotterdam
Volgende week bij terugkeer in Euroborg zal Jans met zijn selectie gericht toewerken naar het treffen met Sparta Rotterdam. “Hier werken we vooral aan de fysieke basis”, laat Jans weten. “Volgende week gaan we ons in Groningen technisch/tactisch voorbereiden op de wedstrijd tegen Sparta. Tot nu toe zijn we heel tevreden over hoe het trainingskamp verloopt.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus