Buijs zet puntjes op de i bij FC Groningen

22 oktober 2021

FC Groningen sluit komend weekend speelronde 10 van de Eredivisie af. De ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs treedt zondagavond in Euroborg om 20.00 uur aan tegen AZ. Hoewel dit voor veel mensen geen wenselijk aanvangstijdstip is op de laatste dag van het weekend, rekenen spelers en staf toch op een goede opkomst. Buijs: “De support die we vóór, tijdens en nu na de coronaperiode voelen is enorm en daarom denk ik ook – en ik weet dit eigenlijk vrijwel zeker – dat Euroborg zondagavond goed gevuld zal zijn. Met die steun achter ons gaan we AZ aanpakken.” 

De hoofdtrainer van FC Groningen kan daarbij beschikken over nagenoeg zijn volledige selectie. Naast de langer afwezige Radinio Balker ontbreekt alleen Mike te Wierik vanwege een blessure. “We worden steeds fitter en we krijgen steeds meer spelers beschikbaar die steeds meer inhoud krijgen en dus steeds meer speelminuten kunnen maken. Dat is prettig, maar ook noodzakelijk. We willen klimmen op de ranglijst en daar hebben we alles en iedereen keihard bij nodig,” stelt Buijs.
 
Fel van leer
FC Groningen speelde vorig weekend met 1-1 gelijk bij Sparta Rotterdam en stelde met name na rust teleur. Dat was voor Buijs aanleiding om fel van leer te trekken. Bijna een week later kijkt de hoofdtrainer terug op zijn reactie in Rotterdam en de nasleep ervan in de dagen erna. “Ik was vooral teleurgesteld in het feit dat we als ploeg uit elkaar vielen. Dat was niet eerder gebeurd in mijn periode als hoofdtrainer hier. Daarvoor ben ik verantwoordelijk en daarom heb ik ook gesteld dat ik dit niet meer wil zien in een ploeg waaraan ik leiding geef.”
 
“Dat hebben we met elkaar besproken afgelopen maandag. Toen we daarna de deur uitliepen, waren we het met elkaar eens over welke richting we op willen. Ik heb daar een goed gevoel aan overgehouden. Dat wil niet zeggen dat we zondagavond zomaar even van AZ winnen, maar er zal in ieder geval een ploeg staan die met het FC Groningen-DNA zal strijden. Dat is iets wat ik als trainer te allen tijde wil zien en wat de supporters ook van de ploeg mogen verwachten. De spelers hebben dit ook zo naar elkaar toe uitgesproken. Voor het proces waarin we zitten, is het een goede week geweest.”
 
Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs, waarbij de hoofdtrainer van FC Groningen dieper ingaat op de werking van groepsprocessen. Het Eredivisieduel met AZ staat zondagavond in Euroborg vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Laatste nieuws