string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Vooralsnog voorstander van een Eredivisie met 18 clubs’.

Dinsdag 14 februari 2017 om 14:25

In de 617de nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitwedstrijd tegen koploper Feyenoord en de twee belangrijke persconferenties van de afgelopen dagen, kijkt hij vooruit naar het uitduel met Sparta Rotterdam en benoemt hij het standpunt van FC Groningen in de discussie omtrent de Nederlandse competitie-opzet.

“We hebben afgelopen zaterdag in Rotterdam met name na rust een kansloze wedstrijd gespeeld tegen Feyenoord. De koploper van de Eredivisie is in goeden doen en wij waren niet bij machte een vuist te maken. De 2-0 nederlaag was dan ook terecht. Niet terecht was de rode kaart voor Juninho Bacuna, een kwartier voor tijd. Gelukkig had zijn veldverwijzing geen directe gevolgen voor het eindresultaat in De Kuip. De KNVB dacht gisteren (maandag – red.) exact hetzelfde over de uitgedeelde rode kaart en seponeerde die. Dit betekent dat Juninho Bacuna zondagmiddag speelgerechtigd is voor een nieuwe uitwedstrijd in Rotterdam, dit keer tegen Sparta. De competitiewedstrijd op het Kasteel van Spangen begint zondagmiddag om 14.30 uur.”
 
Thuiswedstrijd tegen FC Utrecht
“Na twee uitwedstrijden op rij in Rotterdam, wacht zaterdag over een week weer een thuiswedstrijd. Dan trappen we om 18.30 uur af in het Noordlease Stadion tegen FC Utrecht. De kaartverkoop voor dit competitieduel loopt en bij de aanschaf van tickets zijn er geen restricties. Online kunnen eenvoudig en snel kaarten worden aangeschaft.”
 
Persconferenties
“De afgelopen dagen hebben we twee uitermate belangrijke persconferenties gehad, mede bepalend voor de toekomst van de club. Vorige week donderdag konden we met Payt trots de nieuwe hoofdsponsor voor de komende jaren presenteren en gisteren (maandag – red.) was er opnieuw een hoge opkomst bij de presentatie van de bouwplannen van het TopsportZorgCentrum. In beide gevallen geldt dat we hiermee een belangrijk voorschot hebben genomen op het verder uitbouwen van de club.”
 
Actie FC Groningen onder-15
“FC Groningen onder-15 heeft afgelopen weekeinde een speciale actie gehouden op Sportpark Corpus den Hoorn. Met diverse initiatieven heeft de ploeg van trainer Bote Talsma getracht financiële middelen te genereren om de kosten voor de deelname van Onder-15 aan een toernooi in Liverpool, later deze maand, te drukken. De totale opbrengst was afgelopen zaterdag afgerond 367 euro.”
 
Competitie-opzet
“De afgelopen periode zijn er diverse gespreksronden geweest over mogelijke veranderingen binnen het betaalde voetbal. Zo ligt er het vraagstuk of de Eredivisie in de toekomst uit 16 of uit 18 clubs zou moeten bestaan. In het geval van 16 Eredivisieclubs is er een model geschetst waarbij er een kampioens- en degradatiepoule van zes clubs komt en een middengroep van vier clubs, die ook om iets zouden moeten strijden.”
 
“Wij hebben in de persoon van technisch manager Peter Jeltema en ondergetekende aan deze discussies deelgenomen en ons huiswerk gedaan. Met de kennis van nu zijn wij er op dit moment voorstander van de Eredivisie op 18 clubs te houden, mogelijk met een versterkte promotie-/degradatieregeling. Wij hebben namelijk niet de absolute overtuiging dat met een ander competitiemodel de kwaliteit, weerstand en spanning zal toenemen.”
 
Spannend
“De Eredivisie is eigenlijk al jarenlang spannend. Dit jaar is het voor het eerst in tijden dat de traditionele top-3 een ruime afstand heeft ten opzichte van de andere clubs. Voor het verbeteren van de kwaliteit en het verhogen van de weerbaarheid zijn in onze ogen andere maatregelen nodig. Bovendien luisteren wij ook naar de geluiden onder supporters, die aangeven voorstander te zijn van een Eredivisie met 18 clubs waarbij de kampioen de kampioen is.”
 
“Op maandag 13 en dinsdag 14 maart staan er twee dagen gepland waarbij alle Eredivisieclubs met elkaar verder discussiëren over de competitie-opzet vanaf het seizoen 2018/2019. In de voorjaarsvergadering van mei 2017 wordt hierover een definitief besluit genomen.”
 
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard