‘Vooral schermutselingen achter de schermen’

9 januari 2018

In de 662ste en eerste nieuwsbrief van 2018 namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op de actuele stand van zaken bij FC Groningen en kijkt hij vooruit naar de voorbereiding op de tweede seizoenshelft en de nieuwjaarsbijeenkomst van de club.

“Om te beginnen wil ik via deze eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar namens, directie, management, medewerkers en vrijwilligers van FC Groningen iedereen een heel goed, gezond en sportief 2018 wensen!”
 
Winterstop
“Vanwege de winterstop ligt de Eredivisie tot het derde weekend van januari stil. FC Groningen onder-23 hervat komende zaterdag al de competitie in de Derde Divisie met een uitwedstrijd tegen ONS Sneek. De ploeg van trainer/coach Alfons Arts bereidde zich afgelopen week op de KNVB Campus in Zeist voor op de tweede seizoenshelft.”
 
“Gistermiddag (maandag – red.) zijn spelers en staf van de eerste selectie naar Spanje gevlogen voor een trainingskamp van een kleine week. De in totaal 25 spelers en 12 stafleden verblijven tot en met komende zondag in Sotogrande, gelegen onder Marbella. Naast de dagelijkse trainingen staan er ook twee oefenwedstrijden op het programma.”
 
Omgeving Marbella
“Alle activiteiten van het eerste elftal zijn deze week in de omgeving van Marbella. Morgenmiddag (woensdag – red.) wordt de eerste van twee oefenwedstrijden gespeeld. Om 15.15 uur is de koploper van België, Club Brugge, de tegenstander in Estadio Marbella. Daarbij zal ook onze manager technische zaken Ron Jans aanwezig zijn, want hij reist vandaag (dinsdag – red.) de ploeg achterna. Morgenmiddag (woensdag – red.) zal ondergetekende in het gezelschap van een 30-tal sponsorrelaties en een afvaardiging van de commerciële afdeling eveneens naar Spanje vliegen en daar tot en met zondag verblijven.”
 
Tweede oefenduel
“Het hele gezelschap zal zaterdagmiddag om 17.00 uur aanwezig zijn bij het tweede oefenduel dat op de agenda staat, tegen 2.Bundesligaclub Dynamo Dresden. Deze oefenwedstrijd wordt gespeeld in Estadio Municipal de la Línea de Concepción, nabij Gibraltar.”
 
“Via de diverse communicatiekanalen van de club zal communicatiemedewerker Frank Veenhof verslag doen vanuit het trainingskamp.”
 
Transferwindow
“De maand januari staat – zoals ieder jaar – ook in het teken van mogelijke transfers. Immers; tot het einde van deze maand is het wintertransferwindow geopend en dat is een garantie voor geruchten, hele en halve waarheden. Ook rondom FC Groningen. Vooralsnog gaat het vooral om wat schermutselingen achter de schermen. Concreet - zoals reeds bekend is - hebben we Danny Hoesen definitief laten vertrekken naar Amerika en Ruben Jenssen voor het restant van dit seizoen verhuurd aan FC Kaiserslautern. Verder wachten we af wat er nog komen gaat.”
 
“Zoals altijd evalueren we in januari de eerste seizoenshelft met onze trainersstaf. Later zullen we dan een beslissing nemen over de toekomst. Zoals wellicht bekend is, lopen de contracten met hoofdtrainer Ernest Faber en zijn assistenten Marcel Groninger en Peter Hoekstra na dit seizoen af. Op dit moment hebben wij hierover nog geen besluit genomen en gaan we de komende periode eerst benutten om uitgebreid met elkaar te praten.”
 
Opleiding
“De opleiding is na twee weken kerstvakantie weer volop in actie met voetbaltrainingen én een survivaltraining voor FC Groningen onder-15. Vrijdag komt de KNVB voor een audit onze opleiding bekijken. Zaterdag gaan in navolging van onder-19 en onder-23 ook FC Groningen onder-17 en onder-15 de Challenge Day doen.”
 
“Zondag speelt onder-17 een mini-toernooi bij AZ en hervat onder-15 op Sportpark Corpus den Hoorn de competitie tegen De Graafschap. Onder-13 doet het hele weekend mee aan het indoortoernooi Eurocup in Delfzijl en treft daar onder meer Bayern München en Club Brugge. Onder-12 speelt zaterdag een Twin Game, thuis op Corpus den Hoorn tegen AZ.”
 
Nieuwjaarsbijeenkomst
“Volgende week woensdagavond, 17 januari, houden wij voor onze zakelijke relaties een nieuwjaarsreceptie in het Noordlease Stadion. Onderdeel van de avond is een speciale editie van het programma ‘de Tafel van Kees’ van FOX-presentator Kees Jansma. Onder anderen Erwin Koeman, journalist Wim Masker, trainer Ernest Faber en ondergetekende zullen hierbij aanschuiven.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws