string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Voor verliezend FC Groningen A1 is na de winterstop handhaving het doel.

Zaterdag 13 december 2014 om 14:22

Het is FC Groningen A1 niet gelukt om zich in de Nike Eredivisie bij de eerste acht te scharen. In Nijmegen ging de groenwitte formatie in een 'alles-of-niets' wedstrijd roemloos ten onder tegen NEC/FC Oss A1.

NEC/FC OSS A1 3-0 FC GRONINGEN A1
1-0 (49.), 2-0 (66.), 3-0 (90.)

opstelling FCG A1 Erwin Heidekamp, Jim de Leeuw (55.Niels Ridderstap), Keziah Veendorp, Roland Baas, Daro Faraj, Gijs Jasper (59.Pier Veldman), Dennis van Duinen, Gerald Postma, Juninho Bacuna, Ajdin Hrustic (69.Yassine Zakir), Kasper Oldenburger.
De A-junioren van FC Groningen komen na de winterstop uit in de Eerste Divisie ‘Hoog’. Daarin spelen de zes laagst geklasseerde teams uit de Nike Eredivisie (FC Groningen, FC Utrecht, Brabant United, Roda JC, Vitesse, Sparta Rotterdam) aangevuld met de top-4 uit de Eerste Divisie (Ajax A2, Willem II, PEC Zwolle, FC Volendam). Er wordt een hele competitie gespeeld. Elke ploeg speelt in totaal dus achttien wedstrijden. De top-6 komt volgend seizoen uit in de Nike Eredivisie, de onderste vier ploegen spelen dan in de Eerste Divisie.
In Nijmegen was het voor rust een gelijkopgaande wedstrijd waarin beide teams geen uitgespeelde kansen creeerden. Twee pogingen van Gerald Postma belandden naast het doel. De thuisploeg zag een schot tussen de palen gered door doelman Heidekamp. Aan het begin van de tweede helft ging het mis. “Net als in voorgaande wedstrijden kregen we een snelle goal tegen. We kwamen te nonchalant uit de kleedkamer,” zag trainer Peter Hoekstra.
Dat doelpunt was meteen het breekpunt van de wedstrijd. Hoekstra: “We kregen het lastig en zij kregen door dat doelpunt meer energie. Ze hadden een hoop power en snelheid en zetten ons constant onder druk.” Halverwege de tweede helft werd de Gelderse voorsprong verdubbeld. Ver in blessuretijd werd de schade nog groter. “Op basis van de tweede helft was het een verdiende overwinning van NEC/FC Oss,” aldus Hoekstra.
FC Groningen A1 haalde het dus niet. De ploeg van trainer Peter Hoekstra bleef in de eerste zes wedstrijden van het seizoen ongeslagen. Een record, want dat was een A1-team van de Trots van het Noorden op het hoogste niveau nog nooit gelukt. Zes van de laatste zeven wedstrijden werden echter verloren waardoor de FC uit de top-8 dook. Gezegd moet worden dat de Groningers een zwaar slot van de competitie kenden. Tegenstanders waren o.a. Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en SC Heerenveen.
“Het is zeker een teleurstelling,” zei Hoekstra. “In het begin hadden we een aardige serie maar nadat we een paar keer verloren is het toch in de hoofdjes van de spelers gaan zitten. Die thuiswedstrijden zijn denk ik het keerpunt geweest want die hebben we allemaal verloren. In die duels waren we niet beter maar ook niet minder. Na de winterstop kunnen we flink aan de bak. Maar we krijgen het zeker niet gemakkelijk. We spelen dan tegen ploegen die strijdvaardig zijn en dat ontbrak bij ons een beetje.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’