Volop initiatieven rondom ‘Laat ons weer eens juichen’

22 mei 2020 / vandaag

De seizoenkaartcampagne van FC Groningen is in volle gang en de solidariteit die supporters daarbij tonen richting de Trots van het Noorden is hartverwarmend. De club verkocht tot op heden in totaal al 5.327 kaarten voor het seizoen 2020/2021. Daarnaast deden 872 FC-liefhebbers een extra donatie en komen er veel initiatieven op gang om de club te helpen.

Donatie club uiting

De teller van het aantal verkochte seizoenkaarten voor het seizoen 2020/2021 staat op vrijdagochtend 22 mei op 4.998. Ook verlengden of kochten 329 supporters een vijfjaarkaart, waardoor het totaal aantal verkochte kaarten op 5.327 staat. De 872 FC-supporters die tot nu toe via het formulier op de website een extra donatie deden aan FC Groningen, leverde de club tot op heden een bedrag op van 26.462 euro. Daar komen de donaties, die op een andere manier aan de club zijn gedaan, nog bovenop.
 
“Het valt me op hoeveel mensen echt achter de club gaan staan nu de nood hoog is en solidariteit wordt gevraagd,” zegt algemeen directeur Wouter Gudde. “Heel veel mensen willen FC Groningen helpen in deze crisis en laten pure clubliefde zien. Ook zijn er tal van ideeën en initiatieven binnengekomen, die we zo goed mogelijk gaan bundelen en uitvoeren. Dat doen we via een projectteam, waarbij naast medewerkers van FC Groningen ook de diverse supportersgeledingen nauw worden betrokken. Het bereiken van onze doelen is een kwestie van de lange adem en we hebben de insteek om op deze manier nog een aantal weken door te draaien met ‘Laat ons weer eens juichen’.”
 
Eén van de gebaren die afgelopen week werden gemaakt, is van schrijver Ferdi Delies. Hij stelde 500 exemplaren van zijn boek ‘Van gammel hek naar stevig beton’ beschikbaar. Daarnaast reden veel leden van de Supportersvereniging afgelopen week Stad en Ommeland af om ‘Laat ons weer eens juichen’-posters uit te delen en organiseren de makers van Kon veel Minder de Podcast op vrijdag 29 mei een speciale online FC Groningen Quiz.
 
Ook FC Groningen esporter Nick den Hamer zet zich dit weekend extra in voor de club. Den Hamer behoort al jaren tot de Nederlandse top in de eDivisie en maakt tevens internationaal naam. De esporter geeft FC-supporters morgenavond – zaterdag 23 mei – de mogelijkheid om hem online uit te dagen voor een potje FIFA. In ruil voor een donatie aan FC Groningen kun jij het opnemen tegen onze wereldtopper.
 
De wedstrijden worden live gestreamd en uiteraard is het mogelijk om Nick tijdens het spelen allerlei vragen te stellen over esports en FIFA. Nick den Hamer zit zaterdagavond vanaf 19.00 uur klaar voor alle supporters die het tegen hem willen opnemen. Durf jij onze esporter uit te dagen? Stuur een DM naar het Instragram-account van eSports FC Groningen voor meer informatie. (https://www.instagram.com/fcgroningen_esports/)

DSC_1498
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws