‘Volop activiteiten in vakantieweek’

27 februari 2018

In de 669ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op het thuisduel met NAC Breda, kijkt hij vooruit naar de uitwedstrijd tegen FC Twente en benoemt hij vooral de vele activiteiten in deze vakantieweek.

“De teleurstelling over het verspelen van de 1-0 voorsprong tegen NAC Breda in de slotfase van de wedstrijd was vrijdagavond groot. Aan het einde van de 25ste speelronde van de Eredivisie bleken zondagavond de overige uitslagen echter niet ongunstig voor ons. Het zijn lichtpuntjes waaraan wij ons willen vasthouden. Aan goede wil geen gebrek, maar het is worstelen momenteel. Het was in ieder geval goed te constateren dat onze supporters het signaal afgaven dat zij onvoorwaardelijk achter de ploeg staan. We hunkeren allemaal naar een overwinning, dat mag duidelijk zijn.”
 
“Zondagmiddag wacht ons een nieuwe uitdaging. Dan moeten we vanaf 16.45 uur FC Twente van het lijf zien te houden in de Grolsch Veste. We houden met elkaar het geloof dat de eerste overwinning van 2018 steeds dichterbij komt.”
 
Opleiding
“In deze vakantieweek werkt de opleiding een aangepast programma af, waarbij de spelers ook wat meer rust krijgen. De teams van FC Groningen onder-15 en onder-13 krijgen een aantal dagen om bij te komen van hun mooie reis naar Lugano, Bergamo en Milaan.”
 
“De bovenbouwteams daarentegen gaan na een aantal vrije dagen morgen (woensdag – red.) weer aan de slag, met voor onder-19 en onder-23 een activiteit op de kazerne in Assen. Donderdag gaan de spelers van onder-17 en onder-19 op de kantoren van het Noordlease Stadion in gesprek met collega’s van de afdelingen technische zaken, marketing, financiën en communicatie. Op deze manier proberen wij jeugdspelers inzicht te geven in wat er bij een betaald voetbalorganisatie allemaal nog meer komt kijken dan alleen het spelen van een wedstrijd.”
 
Clinics
“Deze vakantieweek zijn er tal van activiteiten in Stad en Ommeland, onder meer onder de vlag van ‘FC Groningen on Tour’. Zo was er gisteren (maandag – red.) op Sportpark Corpus den Hoorn een keepersclinic met de selectiekeepers van FC Groningen en keeperstrainer Bas Roorda. De geplande voetbalclinics ‘Trainen als een prof’ bij Wildervank en Hoogeveen (woensdag en donderdag – red.) zijn vanwege de weersomstandigheden afgelast.”
 
Junior Club
“Voor de leden van de Junior Club staan er maar liefst drie activiteiten op de planning deze week. Vandaag (dinsdag – red.) worden er de hele dag rondleidingen gegeven in het Noordlease Stadion. Junior Clubleden krijgen samen met hun familie een kijkje achter de schermen. Zo worden een aantal skyboxen, het perscentrum, het gastenvak en de kleedkamers bezocht.”
 
“Donderdag kunnen de jongste leden van de Junior Club klimmen, klauteren en spelen in het Sprookjeshof in Zuidlaren. Vrijdag wordt door FC Groningen-trainers bij Indoor Soccer Centre techniek-training gegeven aan de Junior Clubleden. Zo kunnen zij hun voetbalskills verbeteren. Hiervoor kunnen leden zich nog opgeven via deze link, maar wees er snel bij, want vol is vol.”
 
Topsportdag
“De Aclo is morgen (woensdag –red.) het decor van een sportdag voor de jeugd in de leeftijd van 8 tot 15 jaar. De zes samenwerkende sportclubs binnen de Energy Valley Topclub verlenen hun medewerking aan een onvergetelijke sportdag voor circa tweehonderd voornamelijk jeugdige sporters. De dag staat in het teken van kennismaking met diverse sporten en is mede gericht op jeugd met een lichamelijke, verstandelijke en auditieve beperking. Het gezamenlijk sporten, samen met valide sporters en de topsporters van FC Groningen, Donar, Abiant Lycurgus, Nic./John Schokker Makelaardij, GIJS en GHHC staat voorop.”
 
Initiatief
“Het initiatief voor deze gezamenlijke sportdag is genomen vanuit het platform van de Energy Valley Topclub en wordt breed gedragen door de zes topsportclubs uit de stad. Het programma met basketbal, volleybal, voetbal, korfbal en hockey start om 10.00 uur en duurt tot 15.30 uur.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws