‘Volop activiteit in interlandperiode’

20 maart 2018

In de 672ste editie van de wekelijkse nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen kijkt algemeen directeur Hans Nijland terug op de nipte nederlaag van afgelopen zondag en blikt hij vooruit naar alle activiteiten die er gepland staan in de aankomende interlandperiode.

“Afgelopen zondag waren we in Alkmaar dichtbij een gelijkspel. In de slotfase gingen we helaas nog net onderuit. Er zit veel veerkracht en energie in de ploeg en dat geeft vertrouwen voor de laatste zes speelronden van deze Eredivisie.”

Oefenwedstrijd
“Komende donderdag, 22 maart, speelt het eerste elftal om 19.30 uur een oefenwedstrijd tegen zaterdag tweedeklasser Groen Geel. De wedstrijd wordt gespeeld op het kunstgras van de medebewoner van Sportpark Corpus den Hoorn en de toegang is gratis. Bij deze wedstrijd zal stagiair Mischa Visser de honneurs waarnemen als trainer/coach van FC Groningen. Dit in het kader van zijn Cursus Coach Betaald Voetbal.”

Internationals
“Bij deze wedstrijd zal een handvol internationals ontbreken. Zo speelt Samir Memisevic twee oefeninterlands met Bosnië, komt Juninho Bacuna in actie voor Jong Oranje en Oranje onder-20, is Deyovaisio Zeefuik geselecteerd voor Oranje onder-20 en Tom van de Looi voor Oranje onder-19. Vanuit de opleiding hebben ook Kolbeinn Finnsson (Jong IJsland) en Tapmahoe Sopacua (Oranje onder-18) een uitnodiging op zak.”

Ajax-thuis
“Door de interlandperiode ligt de competitie een week stil. De eerstvolgende competitiewedstrijd spelen we thuis tegen Ajax. Deze wedstrijd begint zondag 1 april op ons favoriete tijdstip van 14.30 uur. De kaartverkoop verloopt via alle reguliere kanalen: deze website, de FanCorner aan de Boumaboulevard en de 32 FC Primera’s. Bij de aanschaf van tickets geldt voor FC Groningen-fans in deze fase geen ClubCard-verplichting. De wedstrijd tegen Ajax staat overigens in het teken van Kids United. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er gecollecteerd, er lopen leden mee in de line-up, ze wapperen met het shirt in de middencirkel en doen in de pauze mee aan de Shoot-out.”

“Verder start komende vrijdag ook de verkoop van tickets voor ‘Eigen Vervoer’ naar de wedstrijd sc Heerenveen-FC Groningen van zondag 8 april. De noordelijke derby begint dan om 14.30 uur. De 1.000 tickets voor eigen vervoer kosten 20 euro per stuk en zijn beschikbaar voor (Seizoen)ClubCardhouders van FC Groningen. Er rijdt uiteraard ook een FanTour voor 34 euro inclusief busvervoer en ticket.”

VAR
“Gisteren (maandag – red.) hebben de clubs in het betaalde voetbal unaniem besloten de videoscheidsrechter, de zogeheten Video Assistant Referee (VAR), met ingang van komend seizoen in te voeren. Het betekent dat alle 306 Eredivisieduels en nog eens 18 beslissende wedstrijden in de play-offs en beker zal meebeslissen over cruciale momenten in de wedstrijden, zoals doelpunten of rode kaarten. De afgelopen jaren was Nederland al voorloper met het testen van dit systeem, dat onlangs officieel aan de spelregels is toegevoegd.”

Opleiding
“Het competitieprogramma van de opleiding gaat wel gewoon door aankomend weekend. Op Sportpark Corpus den Hoorn hebben we zaterdag 24 maart ook weer een prachtige voetbalmiddag voor de boeg. Achtereenvolgens spelen de onder-12, onder-19, onder-17 en onder-23 tegen respectievelijk NAC Breda, Almere City, Feyenoord en vv Capelle. Tussen 11.30 uur en 17.00 uur zijn deze vier teams allemaal in actie te zien, terwijl de onder-13 op bezoek gaat bij Go Ahead Eagles in Wesepe.”

Trainingsdagen
“De FC Groningen Trainingsdagen zijn weer van start gegaan. Ruim 110 kinderen trainen gedurende zeven weken als een echte FC Groningen-prof.  Nieuw is dit jaar de VTON Play App, waarmee deelnemers thuis kunnen oefenen met trucs van onder andere Tom van de Looi en Juninho Bacuna. Er wordt tijdens de FC Groningen Trainingsdagen getraind op twee verschillende locaties: het Indoor Soccer Centre in Groningen (op vrijdag en zondag) en bij vv Wildervank (op zondag).”

Voetbalkamp
“Na het succes van de voorgaande jaren wordt op de bosrijke velden van vv GOMOS in Norg het negende FC Groningen Voetbalkamp gehouden. Het Voetbalkamp is dit jaar uitgebreid van twee naar drie weken met een splinternieuwe locatie. De derde week FC Groningen Voetbalkamp zal worden gehouden op dé plek waar de jeugdopleiding van FC Groningen ook traint: Corpus den Hoorn. Dit in samenwerking met GRC. Er hebben zich al meer dan 80 kinderen aangemeld. Opgave is mogelijk via deze link: https://www.fcgroningen.nl/trainenalseenprof/voetbalkamp/
 
“We sluiten deze nieuwsbrief met een welgemeende felicitatie aan de ijshockeyers van GIJS Groningen die afgelopen zaterdag kampioen werden in de Eerste Divisie.”

“Tot volgende week!”

Laatste nieuws