Volle buit A-junioren in Doetinchem.

Woensdag 14 november 2012 om 21:11

De voetbalzaterdag leverde vijf winst- en twee verliespartijen op. A1 boekte de eerste uitzege terwijl ook D1, na een sterke slotfase, een lastig affiche op vreemde bodem wist te winnen. In de vijf thuisduels vielen drie zeges te noteren. Daaronder een doelpuntrijke zege voor koploper B1 tegen PSV.

DE GRAAFSCHAP A1 0-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
0-1 Richairo Zivkovic (61.), 0-2 Tigran Gazarjan (80.)
opstelling FCG A1 Wieger Sietsma, Desevio Payne, Thijs Gerlofs, Marciano van Leyenhorst, Ron Janzen, Burak Saban, Liban Abdulahi (62.Firosan Ademi), Noureddine Boutzamar, Richairo Zivkovic (81.Arjen Hagenauw), Tigran Gazarjan, Ifeayi Gorissen (62.Jafar Arias).
Onder toeziend oog van oud-FC Groningen (A1) trainer Pieter Huistra pakten de A-junioren in Doetinchem de volle buit. Vanaf het begin waren de gasten heer en meester en werd ook het nodige gevaar gecreeerd. Zo zag Tigran Gazarjan na een kwartier spelen zijn inzet, na een steekbal van Desevio Payne, gekeerd door de goalie. Vervolgens kreeg Richairo Zivkovic een aantal dotten van kansen. Tot driemaal toe werd zijn inzet gekeerd door de doelman, waaronder in een een-tegen-een situatie. Na zeven minuten in de tweede helft belandde een afgeslagen corner bij Marciano van Leyenhorst die voor een leeg doel naast mikte. In de 61ste minuut was het dan eindelijk wel raak. De Gelderse doelman miste een bal van Van Leyenhorst waarna Zivkovic eenvoudig zijn allereerste doelpunt voor A1 mocht noteren. Tien minuten voor het einde bepaalde Tigran Gazarjan de eindstand op 0-2 na een schitterend gegeven bal van Noureddine Boutzamar. De mannen van trainer Paul Raveneau waren de gehele wedstrijd bovenliggend en werden geen moment in verlegenheid gebracht.
FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 0-2 RODA JC B1
0-1 (42.), 0-2 (67.)
opstelling FCG B1 Michel Bakker, Niels Ridderstap, Daan Smit, Roland Baas, Anton Hekman (57.Pier Veldman), Willem Gootjes, Jim de Leeuw, Niels Stenekes (57.Mohammed Abdoel Karim), Kasper Oldenburger, Youri Schuur (69.Rutger Etten), Gijs Jasper (69.Joe Osasso).
De B-junioren van trainer Peter Moltmaker leden in een fletse partij een teleurstellend verlies tegen Roda JC B1. In de beginfase redde doelman Michel Bakker op een vrije trap en waren de gasten nog eens kansrijk met een schot voorlangs. Langzaam nam de FC het initiatief en op goed voorbereidend werk van Jim de Leeuw waren zowel Youri Schuur als Kasper Oldenburger dichtbij. De Leeuw kreeg zelf ook nog een mogelijkheid maar zag zijn poging naast gaan. De ploeg uit Kerkrade stuitte vlak voor rust nog op de Groningse doelman.
In de tweede helft ging het al vrij snel mis. Een voorzet van de gasten werd door Bakker via de lat overgetikt. Uit de daaropvolgende corner was het raak: 0-1. Kasper Oldenburger kreeg een prima kans op de gelijkmaker maar op goed aanvallend werk van wederom De Leeuw besloot hij naast. Doordat de Groningers veelvuldig balverlies leden bleef Roda JC gevaarlijk in de tegenstoot. Voor de FC waren Youri Schuur en Oldenburger met schoten ook dichtbij een doelpunt. Voor die laatste kans van Oldenburger was het duel echter al op slot gegooid door de Limburgse formatie. Middels een knap afstandsschot werd de stand naar 0-2 getild.
FC GRONINGEN/CAMBUUR B2 5-3 PSV B2
0-1 (6.), 1-1 Sadik Spijodic (7.), 2-1 Juhnino Bacuna (21.), 3-1 Rutger Etten (27.pen.), 4-1 Stan Haanstra (34.), 4-2 (51.pen.), 4-3 (72.), 5-3 Stan Haanstra (77.)
opstelling FCG B2 Erwin Heidekamp, Daan Ganzinga (79.Wessel Komans), Johannes Agricola (41.Twan Nieboer), Mohammed Abdoel Karim, Dennis van Duinen, Gerald Postma, Amedi Ndayisaba, Rutger Etten, Stan Haanstra, Juhnino Bacuna, Sadik Spijodic (61.Peter van Son).
In een aantrekkelijke wedstrijd wist de ploeg van trainer Peter Hoekstra de punten in eigen huis te houden. De start was echter voor PSV dat na een goede aanval in de zesde minuut de leiding nam. Meteen daarop werd het gelijk. Sadik Spijodic werd de diepte ingestuurd en de aanvaller rondde goed af. Halverwege de eerste helft kregen de Eindhovenaren enkele prima kansen op een voorsprong. Doelman Erwin Heidekamp redde tweemaal knap en zag daarnaast een schot op de paal uiteen spatten. De thuisploeg was daarna wel trefzeker. Juhnino Bacuna schoot de thuisploeg aan de leiding en niet veel later werd Sadik Spijdodic omver geduwd in de zestienmeter. Rutger Etten faalde niet vanaf de stip (foto). Stan Haanstra bepaalde de ruststand zelfs op 4-1.
Na rust ging het in eerste instantie gelijk op. Daan Ganzinga hield vervolgens een Brabantse speler vast in het strafschopgebied. Dit betekende niet alleen de 4-2, het resulteerde ook in rommelig spel van de Groningers. Balbezit werd schaars maar PSV verzuimde om snel nog eens tegen te scoren. Nadat Heidekamp zijn beste redding van de dag had verricht kwam de spanning alsnog helemaal terug. Via een klutssituatie en de paal scoorden de gasten in de 72ste minuut wederom. Toch was het laatste woord aan de onder-16 ploeg van de FC. Stan Haanstra, die eerder nog kansrijk miste, schoot beheerst binnen na een overigens uitstekende pass van Juhnino Bacuna.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 0-1 VITESSE/AGOVV C1
0-1 (6.)
opstelling FCG C1 Jan Hoekstra, Nagesh Amatsaleh, Luuk Kuipers, Mathijs Elderman, Ids Hannema (60.Daniel Camara Bos), Ivan Spijkstra (47.Eike Begemann), Marc Vegter, Daan Wijma, Marcel Mannes, Ruendel Martina (15.Ozan Kokcu), Dennis Molema (52.Cheriel Girdharie).
FC Groningen/Cambuur C1 kreeg in de wedstrijd tegen de Gelderlanders genoeg kansen maar scoorde niet. De ploeg verzuimde om meteen vanaf het begin strijd te leveren en kreeg daardoor de deksel op de neus. Juist in die (begin) fase scoorden de gasten de enige treffer van de wedstrijd. “Dat heeft ons de wedstrijd gekost,” concludeerde trainer Rick Mulder dan ook na afloop. Toch mocht de thuisploeg best aanspraak maken op een punt of meer. De Groningers kregen na twintig minuten de overhand en hadden ook de gehele tweede helft het betere van het spel. Kansen waren er met name voor Marcel Mannes maar de spits was vandaag niet scherp genoeg. Mulder: “Ondanks het negatieve resultaat hebben we de goede lijn van de laatste weken voortgezet. Zeker aanvallend heb ik dat in deze wedstrijd teruggezien.”
FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 1-0 FC UTRECHT C2
1-0 Martijn van Maastrigt (69.)
opstelling FCG C3 Luuk Zwiers, Armani Mardjoeki, Dion Paapst, Luka Prljic (36.Daniel Teune), Yorno Lunenborg, Martijn van Maastrigt, Steyn Strijker, Daniel Camara Bos, Tristan Cooke (36.Bas van Veen), Daniel van Kaam, Jhurrey Margaritha.
De onder-14 ploeg van FC Groningen/Cambuur blijft in de race om de bovenste zes plaatsen na een last-minute overwinning op FC Utrecht C2. Achterin stond het bij de thuisploeg positioneel goed. Daarnaast zocht het team vanuit het middenveld naar voetballende oplossingen. FCG creeerde dan ook enkele goede kansen. Zo had Daniel van Kaam de ploeg op voorsprong kunnen schieten. Ook na rust was de eerste kans voor de Groningers. De Domstedelingen opereerden daarna fysieker en hanteerden de lange bal. Daardoor ontsonden ook aan hun kant enkele mogelijkheden. Na een lastige fase herpakte de ploeg van trainer Wollerich zich prima. Door de ruimtes goed te benutten kwam FCG er een paar keer goed uit. Aan beide kanten hadden goals kunnen vallen. Beide teams raakten de lat en de tegenstander zag twee treffers afgekeurd. In de slotminuut rondde Martijn van Maastrigt beheerst af na een combinatie met Steyn Strijker. Wollerich was in zijn nopjes met de zege: “Ik ben trots op de manier waarop de jongens het hebben opgepakt. De laatste weken konden we niet de nul houden maar ditmaal stond het achterin prima. Als team hebben we ook een uitstekende prestatie geleverd.”
VITESSE/AGOVV D1 2-4 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
1-0 (18.), 1-1 Orkun Kokcu (33.), 2-1 (50.), 2-2 Lion Kalentjev (52.), 2-3 Orkun Kokcu (60.), 2-4 Lion Kalentjev (60.)
opstelling FCG D1 Mats Roorda, Tapmahoe Sopacua, Ken Raghoebar, Mark Versteegen, Rick Boyer, Mees Gootjes, Orkun Kokcu, Mark te Velde, Jearl Margaritha, Lion Kalentjev, Boy Spijkerman. Wissels: Ashraf Hezam, Sander Jansen, Giovanni Oldersma.
De tweedejaars D-pupillen herstelden zich uitstekend na het forse verlies van vorig weekeinde tegen FC Twente D1. De mannen van trainer Hugo Alves Velame domineerden het gehele duel maar hadden aanvankelijk wel moeite met scoren. Na achttien minuten kwam de thuisploeg dan wel aan de leiding, de Groningers bleven goed spelen met combinaties vanuit het middenveld. Paniek na de achterstand was er dan ook niet volgens de trainer: “In de rust heb ik tegen de jongens gezegd dat we moesten blijven spelen zoals in de eerste dertig minuten. Dat lukte hoewel we na balverlies en een daaropvolgende steekbal toch nog weer op achterstand kwamen.” Maar FCG bleef bewegen, tikken en combineren en dat wierp zijn vruchten af. Lion Kalentjev tekende voor de gelijkmaker waarna het venijn duidelijk in de staart zat. Orkun Kokcu maakte een minuut voor tijd de 2-3 en Lion Kalentjev wist in blessuretijd zelfs nog een vierde treffer te scoren. Hugo Alves Velame was meer dan tevreden, niet alleen over het verzorgde spel: “We hebben ook veel strijd geleverd en dan met name achterin waar onze verdedigers het moesten opboksen tegen een aantal lange jongens. Wat dat betreft complimenten voor de manier van spelen van vandaag.”
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 2-0 BE QUICK 1887 D1
1-0 Jarno Deuring (38.), 2-0 Joshua Sion (40.)
opstelling FCG D3 Daan Reiziger, Leonel Miguel, Pim Betzema, Leon Santema, Mark Ploeger, Joris Reiziger, Gerwin Heidema, Jonathan Edens, Joshua Sion, Magnus Klaber, Remco Balk. Wissels: Harold Kwant, Quinten Anakotta, Giovanni Zwikstra, Jarno Deuring, Nick van Leeuwen.
Ook in de stadsderby tegen Be Quick 1887 D1 pakte de ploeg van trainer Bote Talsma de volle buit. Het duel was een kopie van de thuiswedstrijd tegen SC Genemuiden D1. Een moeizame eerste helft, maar wel een sterk optreden na rust. In de beginfase kwam de thuisploeg nog tot enkele speldenprikken en een gevaarlijke klutssituatie. Het vervolg was echter voor de gasten die veel druk zetten en de FC niet hun spel lieten komen. Ook Be Quick kon echter geen uitgespeelde kans creeeren. In het tweede half uur kregen zij wel de eerste goede mogelijkheid maar daar bleef het dan ook bij. FCG vond nu wel de vrije man en combineerde bij tijd en wijlen prima. In de 38ste minuut kopte Jarno Deuring geheel vrijstaand in na een prima aanval over Joshua Sion en Gerwin Heidema. Twee minuten later was het alweer raak. Ditmaal rondde Joshua Sion met een lobje over de goalie subliem af. De FC bleef heer en meester en hield de opponent voortdurend op de eigen helft. Met een schot op de paal was Deuring nog het dichtst bij een derde treffer.