string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Volle bak op Corpus; onder-23 naar Almere.

Vrijdag 22 september 2017 om 10:08

FC Groningen onder-23 speelt een competitiewedstrijd in Almere. Het is een wedstrijd tussen de nummers 2 en 3 van de Derde Divisie Zaterdag. Vier jeugdteams spelen thuiswedstrijden op Corpus den Hoorn. Speciale aandacht is er voor de parkeerproblematiek.

Trainer Alfons Arts zette afgelopen zaterdag een recordscore neer met de 5-1 thuisoverwinning op ACV. Toch was de trainer niet geheel tevreden over de wedstrijd. “In de eerste helft lag ons baltempo hoog genoeg. Het was toen 3-0, maar het had evengoed 6-1 kunnen zijn. Na de pauze waren we veel te slordig en gaven we hen zelfs na de 4-0 nog het gevoel dat er iets te halen was. Van de zes of zeven mogelijkheden, hadden we er toch zeker twee of drie moeten maken.”

Teambelang
Spelers maakten in de eindfase van de aanval vaak verkeerde keuzes. “Soms gingen spelers zelf en dat mag ook, maar dan moet je wel zeker weten dat je een doelpunt maakt. En soms gaven spelers de bal aan een teamgenoot, terwijl dat niet de juiste optie was op dat moment. De 5-1 was wel een mooi voorbeeld van denken in het teambelang toen Joël Donald een assist gaf op Robbert de Vos. Wie ze maakt, moet absoluut onbelangrijk zijn. Als we maar scoren. We moeten echt zakelijker worden, want er komen ook nog wedstrijden die met één doelpunt verschil worden beslist.”

Almere
In de absolute scherpte zal FC Groningen zaterdagmiddag in Almere ook worden getest. “We kennen deze tegenstander door en door en hebben ook in de voorbereiding nog tegen ze geoefend. Het is een ploeg met zelfvertrouwen en agressiviteit en ook nog goed voetbal. Het is een mooie uitdaging voor onze ploeg om te laten zien dat ze stappen hebben gemaakt.”

“We moeten ook leren om de wedstrijd te lezen. Uiteraard gaan we voor de winst, maar als een gelijkspel het maximaal haalbare blijkt te zijn dan zetten we daar alles voor opzij. In dit opleidingsteam is het resultaat weldegelijk belangrijk. Als ze de stap naar het eerste maken, gaat het ook alleen nog maar over winnen en verliezen.”

Programma thuiswedstrijden Corpus
FC Groningen onder-13 vs AZ onder-13 (10.30 uur)
FC Groningen onder-19 vs Sparta Rotterdam onder-19 (12.30 uur)
FC Groningen onder-15 vs Alphense Boys onder-15 (12.30 uur)
FC Groningen onder-17 vs ADO Den Haag onder-17 (14.30 uur)

Oefenwedstrijd te Wesepe, Boxbergerweg 27a
FC Groningen onder-12 – Helmond Sport onder-12 (13.00 uur)

Informatie Parkeren Sportpark Corpus den Hoorn
Voor het parkeren in het weekend wordt aanvullende parkeergelegenheid geboden voor bezoekers van het sportpark Corpus den Hoorn. Bezoekers van het sportpark kunnen dan ook gebruik maken van het personeelsparkeerterrein van het Martini Ziekenhuis (MZH). De entree tot dit parkeerterrein is aan de Laan Corpus den Hoorn. Vanaf het parkeerterrein van het sportpark zijn verwijzingsborden naar deze paarkeerplaats. Bezoekers aan het sportpark kunnen bij de toegang tot dit parkeerterrein een kaartje uit de automaat trekken waarna de slagboom open zal gaan.

Voor het uitrijden zijn er de volgende mogelijkheden:
– Uitrijkaarten kunnen worden verkregen bij de bezoekende vereniging op het sportpark na het inwisselen van de toegangskaart.
– Uitrijkaart kan ook worden verkregen na het afstempelen van de toegangskaarten. De stempelmachines zijn in de kantine van hockeyclub GHBS en de kantine van de Stadjershal. Na afstempelen van de kaart kan met dezelfde kaart worden uitgereden.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’