Volle bak op Corpus den Hoorn

11 juni 2008 / vandaag

Er staat komende zaterdag een overvol programma op de rol op Corpus den Hoorn. Vier van de zes jeugdteams van FC Groningen spelen zaterdag thuis. De D1, C2, C1 en A1 komen allemaal in actie. B1 en D2 werden uitwedstrijden af.

FC Groningen D1 ? FC Emmen D1 (10.30 uur)
De D1 bij het spits af tegen FC Emmen, dat momenteel achtste staat op de ranglijst en zal eindigen in de kop van het rechterrijtje. FC Groningen is zelf op jacht naar de tweede plek op de ranglijst nadat SC Heerenveen D1 vorige week v- vier wedstrijden voor het einde ? de titel voor zich heeft opgeëist. De Graafschap en fusieverenigingen Twente/Heracles en Vitesse/AGOVV zijn voor de ploeg van trainer Hugo naaste concurrenten voor het vice-kampioenschap. Voor D1 is het de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.

FC Groningen C2 ? Excelsior C2 (12.00 uur)
Na drie gewonnen wedstrijden ligt de ploeg van trainer Erik Muntendam op stoom voor het laatste duel van deze competitie, thuis tegen hekkensluiter Excelsior. De confrontatie met de club uit Rotterdam valt samen met de thuiswedstrijd van de C1, tegen Go Ahead Eagles.

FC Groningen C1 ? Go Ahead Eagles C1 (12.00 uur)
De C1 van trainer Grafton Holband is als tweede geëindigd in de Eerste Divisie A en speelt de tweede van drie thuiswedstrijden op rij. Na de doelpuntrijke confrontatie tegen AFC van afgelopen zaterdag komt nu Go Ahead Eagles op bezoek. Die ploeg heeft in de resterende drie duels nog één punt nodig om op eigen kracht handhaving af te dwingen.

FC Groningen A1 ? AZ A1 (14.00 uur)
De confrontatie tussen FC Groningen en AZ is het klapstuk van de zaterdagmiddag. Hoewel er voor Groningen weinig meer dan prestige op het spel staat, is AZ nog volop bezig in de titelrace. De club uit Alkmaar staat drie speelronden voor het einde van de competitie één punt voor Feyenoord en drie punten voor Sparta. In Alkmaar ging de ploeg van coach Paul Raveneau eerder dit seizoen met 2-0 onderuit.

d?Olde Veste ?54 D1 ? FC Groningen D2 (11.00 uur)
De jongste jeugd gaat als nummer 2 op bezoek bij de nummer 3 van de ranglijst, d?Olde Veste ?54. De ploeg van trainer Peter Hoekstra won eerder de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Steenwijk met 2-0. De FC heeft nog een kleine hoop dat koploper Emmen av. D1 tweemaal verliest, maar rekent nergens op. De Drenten zijn dit seizoen nog ongeslagen en stevenen rechtstreeks op de titel en promotie af.

PSV B1 - FC Groningen B1 (14.30 uur)
Door de zege van afgelopen zaterdag op nummer 2 FC Utrecht, heeft FC Groningen zich een plek veroverd in het linkerrijtje van de Eredivisie. In de resterende twee speelronden treft de FC allereerst de nummer 4, PSV. Daarna krijgt Groningen nog bezoek van de huidige nummer 8, ADO Den Haag. De ploeg van trainer Peter Moltmaker zal ook volgend jaar weer op het hoogste niveau actief zijn.
Bron: FC Groningen

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws