string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Volgende week start bouw FC Groningen Experience’.

Dinsdag 28 februari 2017 om 14:35

In de 619de nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, kijkt hij vooruit naar het thuisduel met Ajax en kondigt hij de start aan van de bouw van de FC Groningen Experience, het interactieve museum van de Trots van het Noorden.

“We hebben afgelopen zaterdag tegen FC Utrecht een spectaculaire wedstrijd gespeeld voor eigen publiek. Niettemin bleven we met een kater achter, want een 2-0 voorsprong mag je – zeker in eigen huis – eigenlijk niet meer weggeven. Een goede wedstrijd wil je ook koppelen aan een goed resultaat. Om ons heen hoorden we echter ook veel geluiden van mensen, die zich hadden vermaakt en dat is ook niet onbelangrijk. De aansprekende manier van spelen geeft ons bovendien voldoende vertrouwen voor de rest van dit seizoen.”

Eerbetoon
“Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht was er een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Henk Nienhuis, die anderhalve week geleden op 75-jarige leeftijd overleed in zijn woonplaats Veendam. De familie was in het stadion aanwezig en stelde dit eerbetoon zeer op prijs. In overleg met het bestuur van Oud-Veendam waren ook oud-spelers, -trainers en andere direct betrokkenen uitgenodigd bij deze wedstrijd.”

“Op maatschappelijk vlak konden wij een bijdrage leveren aan de strijd van de Groninger Bodem Beweging tegen de gevolgen van aardgaswinning in Noord-Nederland en het opgezette initiatief van Freek de Jonge, die oproept de petitie ‘Laat Groningen niet zakken!’ te tekenen. De GBB verkocht in totaal bijna duizend kaarten voor 10 euro per stuk, waarbij de opbrengst volledig ten goede komt aan de Stichting Recht voor Groningen. Dit fonds is opgericht om recht te halen voor gedupeerde in het aardbevingsgebied.”

Ajax
“Komende zondag wacht ons een nieuw thuisduel. Dan gaan we er weer een enerverende wedstrijd van proberen te maken als kampioenskandidaat Ajax op bezoek komt. De aftrap in het Noordlease Stadion is zondagmiddag op onze voorkeursdag en – tijd: om 14.30 uur. Voor dit topduel zijn nog enkele kaarten beschikbaar, verspreid over de drie publieke tribunes: de Tonny van Leeuwen Tribune, Piet Fransen Tribune en Koeman Tribune. Alle plaatsen op de businesstribune zijn al wel uitverkocht.”

FC Groningen Experience
“Daags na het duel met Ajax starten we met de bouw van de FC Groningen Experience. In samenwerking met het Supporterscollectief gaan wij dit interactieve museum opzetten. Het is een reeds langgekoesterde wens van club en supporters. De FC Groningen Experience wordt gerealiseerd naast de hoofdingang van ons stadion, in de voormalige Fanshop.”

“Het ontwerp van de Groningen Experience is gemaakt door Zo Ingericht. De verbouwing wordt uitgevoerd door Zwartwoud. De planning is dat het museum op zaterdag 18 maart klaar is, waarbij een officiële opening op een later moment volgt. Een belangrijke financiële bijdrage aan de realisering van de FC Groningen Experience wordt geleverd door Noordlease, de naamgever van ons stadion.”

Escape Hunt Groningen
“Vanmiddag (dinsdag – red.) opent ondergetekende bij de Oosterhavenbrug een ander nieuw bijzonder project. Bij Escape Hunt Groningen – een initiatief van relatie Johan Brakema – wordt dan een FC Groningen-kamer in gebruik genomen.”

“The Escape Hunt Experience is een virtueel spel, waarbij spelers worden opgesloten in een kamer met objecten en waaruit ze al zoekend naar aanwijzingen en raadsels binnen een uur moeten proberen te ontsnappen door een mysterie op te lossen. Vanaf de start van Escape Hunt Groningen hebben wij de wens uitgesproken ook een FC Groningen-kamer te realiseren, waarbij bezoekers in een oude kleedkamer FC-gerelateerde puzzels oplossen. Hiermee wordt FC Groningen op een originele en unieke wijze gepromoot in het hart van de Stad.”

Lezing
“Met de mededeling dat ondergetekende vanavond (dinsdag – red.) een lezing verzorgt op een sponsoravond bij VV Boerakker, besluiten we deze nieuwsbrief.”

“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard