string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Volendam wil heel graag naar kwartfinales’.

Dinsdag 16 december 2014 om 11:32

FC Groningen bindt morgenavond in de achtste finales van de KNVB Beker de strijd aan met FC Volendam. Uiteraard is de Trots van het Noorden zwaar favoriet. Dat vindt ook Volendam-trainer Hans de Koning. “Maar: we zijn zeker niet kansloos.”

De wedstrijd in Euroborg betekent voor FC Volendam dat het voor de tweede keer in vijf dagen de reis naar het Noorden mag maken. Vorige week vrijdag trokken de Wijdbroeken naar Emmen, al zal de ploeg er met weinig plezier aan terugdenken. In de Jens Vesting waren de Drenten met 4-1 nederlaag een maatje te groot.
70/30
Voordat FC Volendam komende vrijdag de eerste seizoenshelft afsluit tegen het Helmond Sport van trainer Jan van Dijk, wacht morgenavond eerst een uitdagende bekerconfrontatie. Tegen FC Groningen.
“Dat is een mooie pot,” zegt De Koning. “We weten wat de kwaliteiten van Groningen zijn en in de competitie zijn ze in Euroborg nog ongeslagen. Ik denk dat de kansen bij ons thuis ‘fifty-fifty’ zouden zijn geweest. In Groningen ligt het eerder op 70/30 of 80/20. Maar we zullen ons best doen en zijn op voorhand zeker niet kansloos.”
Bekerresultaten
In de voorgaande bekerronden speelde Volendam twee keer tegen een amateurclub. In en tegen Capelle had de ploeg het uiterst moeilijk en won nipt met 0-1, dankzij een laat doelpunt van Kevin Brands. Een ronde verder werd eenvoudig afgerekend met Sportlust ’46 uit Woerden: 3-0. Spits Henk Veerman scoorde drie keer.
Mooie ambiance
In de achtste finales is FC Groningen de tegenstander. De Koning: “Uiteraard hadden we liever thuis in onze eigen omgeving gespeeld. Maar de Groene Kathedraal is een mooie ambiance. Mijn spelers hebben in Euroborg geen extra motivatie nodig. We willen heel graag naar de kwartfinales!”

Gerelateerd nieuws.

22 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard