string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Vol spanning in afwachting van Europese loting’.

Dinsdag 25 augustus 2015 om 14:31

In de 543ste nieuwsbrief van directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de eerste competitiezege van het seizoen, kijkt hij vooruit naar de uitwedstrijd in en tegen Utrecht, maar gaat hij vooral in op de week van de loting voor de groepsfase van Europa League en heeft hij nieuws rondom Juninho Bacuna.

“We gingen afgelopen vrijdag met een goed gevoel het weekend in na de dik verdiende 2-0 zege op Excelsior. Met de eerste driepunter van het seizoen op zak gaan we zaterdag op weg naar Stadion Galgenwaard waar FC Utrecht onze volgende tegenstander is in speelronde vier van de Eredivisie.”
Loting
“Deze week staat wat FC Groningen betreft echter vooral in het teken van de loting voor de groepsfase van de UEFA Europa League. Die loting is vrijdagmiddag in Monaco en begint om 13.00 uur. Ondergetekende zal samen met projectleider Romke Hoogstra FC Groningen vertegenwoordigen bij de loting in Monaco. We zullen na de uitkomst van de loting direct contact leggen met de vertegenwoordigers van onze drie tegenstanders in de poule om gegevens uit te wisselen.”
“FC Groningen zit bij de loting in Monaco in de zogenaamd ‘vierde pot’ en daarin zitten op basis van de clubcoëfficiënt van de UEFA de ‘laagst geklasseerde’ teams. Wij zullen dus ingedeeld worden bij clubs, die hoger op de ranking staan. Naar de loting wordt ook bij onze achterban vol spanning uitgekeken. We zijn heel nieuwsgierig welke clubs het lot aan ons zal koppelen, maar dat hier enkele zeer aantrekkelijke affiches tussen zullen zitten, lijdt geen enkele twijfel. De uitkomst van de loting is vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur live te volgen op FOX Sports 1 of via een live stream op de website van de UEFA: www.uefa.com.”
Speelschema
“Uiteraard zullen we zo snel mogelijk na de loting via onze communicatiekanalen laten weten hoe het speelschema van onze groep eruit zal zien. De verwachting is dat dit nog niet direct na de loting om 13.00 uur duidelijk zal zijn, maar pas later in de middag bekend wordt na de plenaire sessies van de clubs in groepsverband. De eerste speelronde van de groepsfase is op donderdag 17 september. Twee weken later, op donderdag 1 oktober, volgt speelronde 2. Op één van deze twee data spelen wij dus onze eerste thuiswedstrijd.”
Passe-partouts
“De verkoopperiode van passe-partouts voor onze drie thuiswedstrijden in de poulefase van de Europa League is afgesloten. In totaal werden er 9.171 van de mogelijke 13.200 passe-partouts verkocht. Daarnaast hebben ruim zevenhonderd 5-jaarkaarhouders vrij toegang. Een passe-partout was tot vorige week uitsluitend en alleen aan te schaffen door seizoenkaarthouders.”
“Voor deze wijze van verkoop is gekozen om de waarde van een seizoenkaart nog meer te benadrukken. De reden dat er nu geen passe-partouts meer zijn aan te schaffen, heeft te maken met de relatief korte periode tussen de loting en de eerste wedstrijd in de groepsfase. Wij hebben deze periode nodig om ook ClubCardhouders nog voldoende in de gelegenheid te stellen een losse kaart te kopen voor onze eerste Europese wedstrijd.”
Opwaarderen
“Uiteraard is het voor seizoenkaarthouders nog wel mogelijk om per thuisduel de seizoenkaart op te waarderen. Dit kan tot en met volgende week maandag, 31 augustus. Het bezoeken van een Europese thuiswedstrijd kost een seizoenkaarthouder tijdens de voorkeursperiode 21 euro. Vanaf woensdag 2 september volgt de vrije verkoop aan seizoen- én clubcardhouders en bedraagt de toegangsprijs 27 euro.”
Bacuna
“We eindigen deze nieuwsbrief met het nieuws dat Juninho Bacuna te horen heeft gekregen van de technische staf dat hij per 1 september officieel deel zal uitmaken van de eerste selectie van FC Groningen. De begin deze maand 18 jaar geworden Bacuna – afkomstig uit onze eigen opleiding – trainde vanaf de start van dit seizoen al mee met de selectie van hoofdtrainer Erwin van de Looi. Formeel maakte hij tot nu toe echter nog onderdeel uit van Jong FC Groningen. Wij feliciteren Juninho Bacuna vanaf deze plaats van harte met zijn promotie!”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard