Vol programma op Corpus den Hoorn: vier thuisduels

8 februari 2019

De opleidingsteams van FC Groningen werken zaterdag 9 februari allemaal thuiswedstrijden af. De onder-13, onder-15, onder-19 en onder-23 spelen achtereenvolgens tegen respectievelijk De Graafschap, Be Quick ’28, ADO Den Haag en asv De Dijk.

Trainer Alfons Arts van FC Groningen onder-23 zag zijn ploeg afgelopen weekend met 2-0 winnen van Quick Boys. “Het was een wedstrijd die zeker als basis geldt voor de rest van het seizoen. We hebben laten zien wat we in onze mars hebben. Nu is het aan de ploeg te laten zien dat – ongeacht de tegenstander – de motivatie altijd vanuit het team zelf te laten komen.”

“Na de wedstrijd hebben we nog wel benoemd dat het verschil in beleving tussen de eerste helft tegen Achilles en de wedstrijd tegen Quick Boys echt te groot was. Maar dat we ook hartstikke blij zijn dat het team de draad heeft opgepakt. Met strijd en bij tijd en wijle goed spel hebben we een goede wedstrijd neergezet en bovendien weer eens drie punten gepakt in een uitwedstrijd.”

Tegenstander De Dijk staat met één overwinning en acht punten voorlaatste in de Derde Divisie Zaterdag. “Het is een ploeg die knokt voor ieder punt omdat ze zich graag willen handhaven in deze divisie. Een ploeg met individuele kwaliteiten en op elke plek een betere speler dan bijvoorbeeld bij Achilles. Als wij onze afspraken nakomen en met de juiste instelling spelen, kunnen we ons doel nastreven om alle wedstrijden te winnen.”

Programma opleiding zaterdag 9 februari 2019
FC Groningen onder-13 – De Graafschap (10.15 uur)
FC Groningen onder-15 – Be Quick ’28 (12.30 uur)
FC Groningen onder-19 – ADO Den Haag (12.30 uur)
FC Groningen onder-23 – asv De Dijk (15.00 uur)

Laatste nieuws