string(9) "claudebot"

‘Vol nieuwe energie 2013 in!’.

Dinsdag 08 januari 2013 om 14:39

In de 411de nieuwsbrief – en de eerste van het kalenderjaar 2013 – kijkt algemeen directeur Hans Nijland namens directie en management vooruit naar de tweede seizoenshelft en benoemt hij de diverse activiteiten in deze periode.

“Om te beginnen: ook vanaf deze plaats nog voor een ieder alle goeds en geluk voor 2013!”
“Na een aantal vrije dagen rondom de feestdagen storten we ons vol nieuwe energie op het nieuwe jaar. Op vrijdag 4 januari zijn we al weer begonnen bij de club, met de eerste training van de eerste selectie en de B-kern. Een dag later, afgelopen zaterdag, vertrok een spelersgroep van 24 voetballers en een begeleidende staf van twaalf leden naar Oliva. Aan de Spaanse oostkust, tussen Valencia en Alicante, is daar tot en met zaterdag een trainingskamp opgeslagen ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft.”
Oefenwedstrijden
“In Spanje worden drie oefenwedstrijden gespeeld. Het resultaat van de eerste oefenpartij tegen de Amsterdamse topklasser AFC is inmiddels bekend, het werd afgelopen zondag 1-0 voor FC Groningen. Donderdag staat een tweede oefenduel gepland. Dan is om 15.00 uur het Belgische AA Gent de tegenstander in Oliva. Een dag later, vrijdag dus, wacht een derde oefenwedstrijd. Op het programma staat dan een treffen met NAC Breda, dat in Valencia verblijft. De tijd en locatie van dit oefenduel staat nog niet volledig vast. Wij houden u hiervan de komende dagen op de hoogte via deze website.”
Género Zeefuik
“Ondergetekende vliegt vanavond (dinsdag – red.) richting Valencia, samen met Género Zeefuik, die afgelopen zaterdag wegens griep nog verstek moest laten gaan. Zelf keer ik vrijdag weer terug richting Groningen, aangezien ik zaterdagavond op Ameland zitting zal nemen in een forum over agressie in de sport, georganiseerd door de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omgeving.”
“De volledige spelersgroep en staf vliegt zaterdagochtend van Valencia naar Amsterdam. Vanaf volgende week maandag starten dan in Groningen de trainingen ter voorbereiding op het eerste competitieduel van 2013 tegen FC Utrecht, op zondag 20 januari om 12.30 uur. De kaartverkoop voor dit duel loopt en er gelden bij de aanschaf van kaarten geen beperkingen.”
RWE/Essent
“Gisteren (maandag – red.) hebben commercieel directeur Robbert Klaver en ondergetekende een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van RWE/Essent in het Duitse Essen. We waren hiervoor uitgenodigd door RWE-topman Peter Terium, die eerder de hoogste man voor het energieconcern was in Nederland. Het is bijzonder dat een Nederlander deze hoogste functie binnen een Duits bedrijf bekleedt en het was dan ook zeer inspirerend om een kijkje te kunnen nemen in zijn werkomgeving. In onze gezamenlijke gesprekken is ook de samenwerking met Essent als hoofdsponsor van FC Groningen geëvalueerd en we hebben de conclusie kunnen trekken dat het partnerschap voor beide partijen naar volle tevredenheid verloopt.”
Make-A-Wish Nederland
“De online veiling van de achttien unieke wedstrijdshirts van de spelers, die op zaterdag 15 december in de selectie zaten voor de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo, heeft in totaal 2.428 euro opgeleverd. Deze exclusieve shirts, met de uiting van Make-A-Wish Nederland erop, zullen worden voorzien van een handtekening van de betreffende speler.”
“De speciale actie voor het goede doel werd mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Essent van FC Groningen, omdat het energieconcern bereid was de ruimte op de voorkant van het shirt éénmalig beschikbaar te stellen aan Make-A-Wish Nederland. Een geste die enorm op prijs is gesteld.”
Scoren voor Gezondheid
“Stichting FC Groningen in de Maatschappij startte gisteren met haar partners Menzis, GGD, Gemeente Groningen en Gemeente Hoogezand een zes weken durende pilot van het project ‘Scoren voor Gezondheid’. Dit gezondheidsproject draait op zeven basisscholen in Groningen en Hoogezand. Elke week wordt er een gezondheidsthema behandeld middels een video waarin FC Groningen-spelers de hoofdrol spelen. Daarnaast vinden er op school en in de wijk activiteiten plaats.”
Dutch Career Cup
“Vandaag (dinsdag – red.) start het Dutch Career Cup-team van FC Groningen met de eerste training van het nieuwe jaar. Vanaf deze week zal er weer wekelijks op dinsdag en donderdag door twaalf jongeren met een Wajong-uitkering worden getraind op Sportpark Corpus den Hoorn, waarbij zij worden begeleid op weg naar het vinden van een betaalde baan.”
Eurocup
“Komend weekeinde neemt onze D1-jeugd deel aan een nieuw indoor-voetbaltoernooi in Delfzijl: de Eurocup. In de Brede School Noord nemen tien jeugdteams van negen profclubs uit binnen- en buitenland het tegen elkaar op, op een speciaal kunstgrasveld met boarding.”
“Naast FC Groningen D1 zullen ook de D1-teams van AZ, sc Heerenveen, PEC Zwolle Sparta Rotterdam, Vitesse, het Duitse HSV, FC Randers uit Denemarken en het Belgische KV Mechelen deelnemen. Het deelnemersveld wordt gecompleteerd door een Eurocup D1 Regioteam uit Delfzijl. Het door ons geadopteerde G-voetbalteam van Kids United zal zaterdag in de middagpauze van de eerste toernooidag met negen spelers aantreden tegen NEC (Neptunia EemsBoys Combinatie – red.) E1.”
Essent ISU EK Allround schaatsen
“Zondagmiddag zullen commercieel directeur Robbert Klaver en ondergetekende op uitnodiging van onze hoofdsponsor aanwezig zijn bij het Essent ISU EK Allround schaatsen in Heerenveen, waar dan in ijshal Thialf de laatste dag van het driedaagse toernooi wordt verreden.”
Nieuwjaarsbijeenkomst
“Volgende week maandagavond zullen wij in samenwerking met het Businessclub Bestuur onze traditionele nieuwjaarsbijeenkomst houden in Euroborg. Onze (zakelijke) relaties hebben hiervoor een persoonlijke uitnodiging ontvangen.”
Groen en duurzaam
“Zoals wellicht bekend, is ‘groen en duurzaam’ één van onze vier kernwaarden. Wij doen in dat kader onze uiterste best onder meer het gas- en energieverbruik binnen de club zo veel mogelijk te reduceren. En met succes, mogen we trots stellen. In het kalenderjaar 2012 hebben we weliswaar 36.000 kubieke meter meer gas verbruikt ten opzicht van 2011, maar vanwege de extreem koude februarimaand heeft onze veldverwarming in die periode nagenoeg de gehele maand op vol vermogen moeten draaien.”
“Deze bijzonder extreme maand buiten beschouwing gelaten zouden we een prima resultaat neer hebben gezet, zeker in vergelijking met de jaren 2008 tot en met 2010. Het energieverbruik is in 2012 bijna 69.000 kilowattuur minder geweest dan in het kalenderjaar 2011. Met deze cijfers wordt ons bewuste groene en duurzame beleid eens te meer bewezen en blijven onze ambities op dit terrein dus niet alleen bij woorden.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus