string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Vol energie naar volgende blok wedstrijden’.

Dinsdag 09 september 2014 om 14:45

In de 495ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het afgelopen competitieloze periode en gaat hij in op het komende blok van vier competitiewedstrijden.

“Sinds de overwinning op Ajax hebben we kunnen genieten van een week lang extra op de tweede plaats. Hoewel het altijd prettig is om zo snel mogelijk weer in actie te komen na goede resultaten, heeft onze eerste selectie en ook de rest van de organisatie af en toe even een moment nodig om de batterij weer helemaal op te laden. Afgelopen donderdag hebben kantoorpersoneel en de spelersgroep en staf samen een zeer geslaagde personeelsdag gehad bij Kaap Hoorn. Daarna heeft het grootste deel van de selectie het weekend vrijaf gehad.”
Hoofdkanaal
“Dat gold niet voor Hans Hateboer en Roland Baas die met respectievelijk het Nederlands Beloftenteam en Oranje onder-19 speelden. Beide verdedigers speelden één wedstrijd. Hateboer voegde zich gisteren (maandag – red.) alweer bij de selectie van FC Groningen en Baas keert vandaag terug uit Ierland. Deze week staat uiteraard in het teken van de uitwedstrijd tegen SC Cambuur, van aanstaande zondagmiddag. Helaas mogen we door een straf van de KNVB geen kaarten verstrekken aan onze eigen supporters. Er zit dus niks anders op dan in te schakelen op FOX Sports Eredivisie. De wedstrijd zal op het hoofdkanaal van de abonneezender te zien zijn.”
Uitduels
“In het tweede blok van de competitie, tussen de interlandperiodes van september en oktober komt FC Groningen vijfmaal in actie, waarvan slechts één keer in Euroborg. Komende vrijdag begint de vrije verkoop voor het thuisduel met Willem II van zondag 28 september. Na de uitwedstrijd tegen SC Cambuur spelen we eerst nog uit tegen FC Utrecht (21 september) en BVV Barendrecht (beker, 24 september). De kaartverkoop voor deze beide duels is ook begonnen. Na het uitduel van zondag 5 oktober tegen Feyenoord reizen we af naar het Duitse Erfurt, waar we eregast zijn bij het afscheid van het Steigerwaldstadion.”
Jeugdteams
“Behalve het eerste elftal kwamen Jong FC Groningen en FC Groningen A1 door de interlandperiode de afgelopen dagen niet in actie. De overige FC-jeugdteams zijn inmiddels allemaal weer met hun competitieverplichtingen gestart. De Beloften van FC Groningen/Cambuur spelen komende maandagavond op Corpus den Hoorn de thuiswedstrijd tegen Jong sc Heerenveen. Het duel begint om 18.30 uur en de toegang op Corpus is zoals gebruikelijk gratis.”
Overhandiging
“Vanmiddag overhandigt Mick Duzink, manager Stichting FC Groningen in de Maatschappij, de eerste twee delen uit de Arjen Robben-kinderboekenreeks aan het Alfa-college. De kinderboeken, waarin voetbalinternational Arjen Robben de hoofdrol speelt, zijn geschreven door basisschoolkinderen en deelnemers van het volwassenenonderwijs uit Groningen. Aan de twee eerste boeken schreven ook volwassenen die een talenopleiding bij het Alfa-college volgen mee. De kinderboekenreeks is een samenwerkingsproject tussen Stichting Lezen & Schrijven, FC Groningen, Uitgeverij Kluitman, Alfa-college en diverse basisscholen in de gemeente Groningen. De uitreiking is een onderdeel van de nationale Week van de Alfabetisering en de opbrengsten hiervan gaan naar het Ronald McDonald Huis Groningen.”

“Ondergetekende zal woensdagmiddag in Euroborg een lezing aan accountancy- en controllingstudenten geven op een symposium van studievereniging Pro Memorie. Thema van hun Lustrum is eerder genoemd ‘Memorabel’.”
“Zaterdag vindt de Run van Winschoten plaats en daarbij zal ondergetekende samen met diverse collega’s deelnemen aan een estafette van 10×10 kilometer. Zaterdagavond zal ik vervolgens spreken op de sponsorbijeenkomst van v.v. Roden en de Businessclub Roden Vooruit.”
“Zondagmiddag is de wedstrijd SC Cambuur-FC Groningen tenslotte een mooie afsluiter van het (voetbal)weekend.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard