Voetjebal; voetballen bij de FC voor de jongste jeugd

23 december 2021

FC Groningen start in samenwerking met Voetjebal Groningen een nieuwe serie van tien trainingen voor de jongste jeugd. Voetjebal is een voetbalmodule speciaal gericht op kinderen van 2 tot 5 jaar. Spelenderwijs maken de kinderen samen met hun ouders kennis met voetbal en sport. Een nieuwe cyclus trainingen start op zondag 15 januari in de gymzaal aan de Multatulistraat in Groningen. Aanmelden kan via de link onderaan dit artikel. 

Op jonge leeftijd goed leren bewegen levert vele voordelen. Er worden motorische vaardigheden aangeleerd die later goed van pas komen. Ook voetbal is een sport voor alle leeftijden en daarom omarmt FC Groningen het concept van Voetjebal. Meer en beter leren bewegen begint al op jonge leeftijd om een brede basis te leggen voor een leven lang sporten.
 
FC Groningen Voetjebal is ideaal voor kinderen die al, sinds ze kunnen lopen, verknocht zijn aan een bal. Of voor ouders die voetbalfan zijn en hun kinderen graag spelenderwijs willen laten kennismaken met de sport. Gediplomeerde Voetjebal-trainers -gespecialiseerd in de jonge leeftijdscategorie - gaan tien weken lang iedere zondag lekker met kids en ouders lekker voetballen en bewegen.
 
Het is wetenschappelijk onderbouwd dat kinderen die vroeg beginnen met bewegen daar op latere leeftijd veel profijt van hebben. Ze ontdekken daarnaast al vroeg het plezier van sporten en voldoende bewegen is goed voor het concentratievermogen van kinderen. FC Groningen voegt daar ook nog eens de echte FC-beleving aan toe. Voetballen bij de Trots van het Noorden, FC Groningen Voetjebal maakt het mogelijk!
 
Projectleider vanuit Stichting FC Groningen in de Maatschappij Danny Sims is zeer enthousiast over Voetjebal. “Onze maatschappelijke doelstelling is bewegingsarmoede oplossen en dan is het mooi dat kinderen via Voetjebal al op heel jonge leeftijd in aanraking komen met sport. Ze leren dat bewegen leuk is en goed voor je lichaam. Meer en beter bewegen, daar gaan we voor. Uiteraard hopen we dat kinderen die plezier hebben in Voetjebal, na hun vijfde zich aanmelden bij een amateurvereniging in de buurt.”
 
Een kracht van Voetjebal FC Groningen is dat ouders of grootouders actief meedoen met de trainingen. Het is absoluut quality time tussen kind en (groot) ouders. Samen in beweging. De kinderen zien direct dat hun ouders het goede voorbeeld geven wat betreft bewegen. Daarnaast is het sociale aspect van sport niet te onderschatten. Door mee te doen aan Voetjebal FC Groningen leer je samenwerken in teamverband.
 
Een nieuwe serie van 10 trainingen Voetjebal FC Groningen begint zondag 15 januari en wordt verzorgd in de gymzaal aan de Multitulistraat in Groningen. Aanmelden kan via groningen.voetjebal.nl/voetjebal-fc-groningen 

Voetjebal-landscape

Laatste nieuws