string(9) "claudebot"

Voetballers FC Groningen openen skybox Martini Ziekenhuis.

Dinsdag 28 oktober 2008 om 10:34

Met twee welgemikte schoten van Berry Powel en Sepp De Roover is maandagmiddag de skybox in het Groninger Martini Ziekenhuis in gebruik genomen. De skybox is een cadeau van FC Groningen, met belangrijke bijdragen van de gemeente Groningen en de KNVB, aan het nieuwe Martini Ziekenhuis.

Patiënten en hun bezoek kunnen in de skybox van 70 m ² samen genieten van sportbeelden in een sfeer die positief, sportief en ontspannend is en afleiding biedt van de ziekenhuisopname. Voetbalwedstrijden van FC Groningen – en andere sportwedstrijden – zijn in de skybox live op een groot scherm te bekijken. De ruimte, ingericht met 30 stoelen, een bank, drie grote beeldschermen, een voetbalspel en een leestafel, leent zich ook als forum voor bijvoorbeeld bijeenkomsten over sport en gezondheid.
‘Trots van het Noorden’
Bij de opening leverden Jack Thiadens, voorzitter raad van bestuur Martini Ziekenhuis, Hans Nijland, algemeen directeur FC Groningen, en Ron Jans, hoofdtrainer FC Groningen, een bijdrage. Thiadens wees op de relatie tussen sport en gezondheid. “Geen enkel ziekenhuis heeft een skybox, we zijn zeer ingenomen met dit cadeau van de FC, de Trots van het Noorden. We willen hier het healing environment concept uitwerken waarbij we niet alleen goede medische zorg verlenen maar ook oog hebben voor ontspanning en ontmoeting voor de patiënt. We verwachten een enorme belangstelling en ik denk dat het een begrip in het Noorden gaat worden.”
Uniek project
Algemeen directeur Hans Nijland benadrukte het bijzondere aspect van deze skybox en de positie die FC Groningen in de stad en regio inneemt. “Het is een uniek project en de eerste skybox in een ziekenhuis in Nederland. Wij zijn heel blij dat we hieraan een bijdrage hebben kunnen leveren. Het is belangrijk dat FC Groningen als club haar maatschappelijke gezicht laat zien. Het draait in de wereld niet alleen maar om voetballen. Sport heeft echter wel een heel belangrijke maatschappelijke functie. Het bekijken van sportwedstrijden in deze skybox draagt daaraan bij.” Volgens Ron Jans is een trainer te vergelijken met een dokter. “We doen  eigenlijk allebei hetzelfde. Je kunt mij dokter Ron noemen, want ik maak ook mensen beter. Je gebruikt daarbij techniek, zowel in een ziekenhuis als bij sport maar uiteindelijk doet iedereen het zelf.”

Foto’s (c) Archief Martini Ziekenhuis

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus