Voetballen als de spelers van FC Groningen!

28 maart 2020 / vandaag

Nu alle voetbaltrainingen niet doorgaan, kan jij helaas niet met jouw team voetballen. Gelukkig kun je nog lekker voetballen in de tuin. Met deze drie voetbaltips moet dat zeker goed komen.
Lees hieronder de speluitleg!

Passen en aannemen als Mike te Wierik

Zoek een muurtje waar je de bal tegen aan kan trappen. Speel bijvoorbeeld om de beurt 5 keer de bal met je linkerbeen en hierna 5 keer met je rechterbeen. Door dit af te wisselen wordt je ook nog tweebenig!
Probeer niet alleen met twee benen te spelen, maar ook met je ene been aan te nemen en je andere been te spelen. Dit kan zijn dat je de bal met links aanneemt en met rechts speelt.
Ook leuk: Doe de oefening met jouw of je broer(tje)/zus(je) of jouw ouders. Speel elkaar zo hard mogelijk in!

Scoren als Ramon Pascal Lundqvist

Zoek een muur op en teken met stoepkrijt meerdere cirkels op verschillende hoogtes op de muur. Zet bij alle cirkels het aantal punten neer. De makkelijk te raken cirkels krijgen minder punten dan de moeilijker te raken cirkels. En dan.. scoren maar!
Dit spelletje is ook leuk om met iemand anders te doen! Wie behaalt de meeste punten?

Dribbelen als deyovaisio Zeefuik

Stap 1: Zoek een plek waar je veel ruimte hebt.
Stap 2: Probeer met je bal steeds zo snel mogelijk van de ene kant naar de andere kant te komen. Hoe sneller je dribbelt, hoe moeilijker het is om de bal af te pakken.
Stap 3: Houd je tijd bij en kijk of je door het oefenen sneller wordt in dribbelen!

Extra uitdaging: Neem een aantal obstakels mee. Dit kunnen dopjes, oude flessen of andere ballen zijn. Probeer tijdens je dribbels deze obstakels zo snel mogelijk te passeren.

Stuur jouw video naar ons!

Als je deze 3 tips opvolgt kun jij straks passen en aannemen als te Wierik, scoren als Lundqvist en dribbelen als Zeefuik.
Stuur jouw video van deze opdrachten naar of laat een berichtje achter op onze Facebook pagina.

Wij zijn benieuwd, succes!

Voetbaltips
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws